Het Nieuwe Werken betekent voor mij vrijheid!

{$items.title}

Ik ben woonachtig te Gent en werk op het Algemeen Secretariaat van Femma in Schaarbeek. Een pendeltrip die dagelijks 3 uur in beslag neemt. 15 uur per week ‘onderweg’. Vijf dagen per week stress om ’s avonds op tijd in de crèche te geraken. Gelukkig trok Femma vorig jaar de kaart van het Nieuwe Werken om voor haar personeelsleden de combinatie van arbeid en zorg te vergemakkelijken. Personeelsleden mogen twee dagen per week van thuis uit of vanop een andere locatie werken. Reken maar dat ik één van de eersten was om daarop in te tekenen. Hell yeah! Twee dagen per week niet om 6uur moeten opstaan, geen avondrush naar de crèche, geen stress om de treinaansluiting die niet gehaald kan worden, geen kantoordrukte om je hoofd, … Twee dagen waarop je relaxed en in alle rust kan doorwerken.


Daar staat natuurlijk wat tegenover. Het Nieuwe Werken betekent ook dat ik resultaatgericht werk. Ik word beoordeeld op mijn geleverde werk en niet op basis van het aantal uren dat ik naar mijn pc-scherm zit te staren. Het helpt me ook om een duidelijke planning op te maken en te focussen. Bovendien zijn mijn ‘thuiswerkdagen’ niet heilig. Kan een vergadering enkel plaatsvinden op mijn thuiswerkdag, dan word ik die dag wel op kantoor verwacht.


Om ons te ondersteunen kregen we van Femma ook een laptop en een GSM van het werk. Voor mij super, want nu kan ik ook op de uren dat ik onderweg ben met de trein al een deel van mijn werk verzetten en is de reistijd ook geen verlies meer. Sindsdien is de trein, naast mijn bureau thuis, één van mijn productiefste werkplekken.

Reageer