Herbronnen in de Zwitserse Alpen

De gezonde Zwitserse berglucht doet je letterlijk en figuurlijk op adem komen. In ons drukke bestaan zoeken we steeds vaker naar rust, natuur en authenticiteit, vooral tijdens onze vakantie. Slow travel. Een nog relatief nieuwe reisstrend waarbij beleven en genieten op een rustig tempo voorop staan.

Actief in de natuur
We reizen naar Graubünden, het grootste maar relatief onbekende kanton van Zwitserland. Hier vind je nog die o zo nodige rust en pure natuur. Met 1000 bergtoppen, 615 zwemmeren, 10.000 km bewegwijzerde wandelwegen en 4.000 fietsroutes valt er vanalles te beleven temidden de natuur. Het enige nationale park van Zwitserland is hier gelegen en leent zich perfect voor die gezonde wandeling.

Thermen en heilbaden
Traditie, die de gezondheid ten goede komt: de thermen en heilbaden in Graubünden vullen zich met water uit soms al honderden jaren bekende gezondheidsbronnen. Bijvoorbeeld in St. Moritz, dat zijn wereldfaam niet als laatste aan het water dankt. Of in Bad Alvaneu waar al in de 16e eeuw werd gebaad. Geniet volop in het al 700 jaar in gebruik zijnde badhuis van Andeer of in het Bogn Engiadina Scuol, waarvan Paracelsus het water al als heilzaam onderkende - uiteraard is het overal gemoderniseerd. Meer over de Bündner badencultuur.

Jeugdherinneringen ophalen
Meer dan 1 miljoen Vlamingen reisden sinds 1949 met de mutualiteit naar Zwitserland.  Misschien ben jij een van hen ? Vakantieplaatsen als Disentis, Lenzerheide, St. Moritz en Maloja, allen gelegen in Graubünden, roepen de mooiste jeugdherinneringen op. Bij veel jonge reizigers van toen, intussen een jaartje ouder, kriebelt het vast wel eens om terug te gaan naar de mooie plekjes van vroeger. Genieten van nostalgie en jeugdsentiment in een nog altijd authentiek kader. Teruggaan naar die plaatsen en tijd waar je vroeger de mooiste jeugdherinneringen opdeed.  En waarom zou je niet eens teruggaan naar die plaatsen, met je eigen gezin, partner of een vriendin?

Jouw droomvakantie winnen

Een leuke tool is mijn.graubuenden.ch waarop je zelf gratis, snel en eenvoudig jouw eigen droomvakantie in Graubünden samenstelt op basis van de eigen wensen op het gebied van logies, gastronomie en activiteiten. Na de test krijg je een digitaal magazine met 2 reisprogramma’s op jouw maat en een van die reizen kan je nog winnen ook. Leuk om eens te doen op een moment dat je wel wat dromen kan gebruiken.

 

Reageer