Gids Zuinig Leven van Femma geeft Brusselaars tips om te besparen

{$items.title}

Brussel, 23 augustus 2012. Met de Gids Zuinig Leven geeft vrouwenbeweging Femma heel concrete en praktische tips aan Brusselaars om op een eenvoudige en milieubewuste manier het maximum te halen uit hun budget. Vier op tien Brusselaars heeft het namelijk moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Vooral alleenstaanden met kinderen (vaak vrouwen) lopen een verhoogd risico. Maar ook Brusselaars die gewoon op zoek zijn om in tijden van financiële crisis hun uitgaven te beperken, vinden heel wat tips in de brochure.

Zuinig leven betekent dat je je uitgaven beperkt. Zeker in tijden van crisis is het nuttig om goed te weten waar je je geld aan besteedt. En even belangrijk: wat zijn je inkomsten? De eerste stap is budgetteren: inkomsten en uitgaven oplijsten. Op basis daarvan kan je keuzes maken. De Gids Zuinig Leven legt op een eenvoudige manier uit hoe je een duidelijk zicht krijgt op je inkomsten, uitgaven en mogelijke besparingsposten. Daarna kan je aan de slag met tientallen concrete besparingstips verspreid over acht rubrieken: wonen, mobiliteit, voeding en huishouden, gezondheid, kinderen, telefonie en internet, vrije tijd en kopen op krediet.

De Gids Zuinig Leven is gratis beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Turks en Arabisch en kwam tot stand met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.

Bekijk hier de Nederlandstalige versie
Bekijk hier de Franstalige versie

Bestel de Gids Zuinig Leven (digitale of gedrukte versie) via jeroen.lievens@femma.be
Vermeldt hierbij: Naam, Organisatie, Adres, E-mail, Tel, Digitaal of gedrukt, Oplage en taal (Nederlands/Frans, Engels, Turks en/of Arabisch)

Reageer