Gastblog Kelly: Oh januari!

{$items.title}

Ik hou van het gevoel dat januari me geeft. Een maagdelijk wit blad, nieuwe kansen, mogelijkheden die er in december niet leken te zijn.

Favoriete bezigheid: Mijn zoon ophalen van school. Hij is begin dit jaar gestart in de kleuterklas, en ik had nooit gedacht dat ik het zo fijn zou vinden om hem te gaan ophalen en naar zijn verhalen over de dolle avonturen van Jules de klaspop te luisteren als we samen naar huis rijden. Hem gaan afzetten is dan weer mijn minst favoriete bezigheid, wegens nog vaak met traantjes.

Favoriete aankoop: een stoffen mandje met hengsels voor in de koffer van mijn auto, waardoor ik mijn boodschappen mijn huis in krijg en Dexter een hand kan geven, wat me niet lukte met de plooibakken uit de supermarkt. Het zijn de kleine dingen die het leven stukken simpeler maken, zo blijkt maar weer.

Favoriete serie: Biker Boys. En dan vooral omdat Bart De Pauw echt iedereen naar huis speelt, en ik besef hoe hard ik dat had gemist na het Geslacht De Pauw.

Favoriete tv-programma: alle tekenfilms die ervoor zorgen dat mijn vermoeide zoon even op zijn positieven kan komen na een lange en intensieve dag op school. Grote dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan het maken en uitzenden ervan.

Favoriete boek: ik ben erg aan het genieten van All the light we cannot see van Anthony Doerr, een verhaal over een blind Frans meisje en een Duitse jongen dat zich afspeelt tijdens de tweede wereldoorlog. Meer dan 500 pagina's, die ik nog niet uit heb, en stiekem ook nog niet uit wil.

Favoriete kookboek: (H)eerlijk eten van Gwyneth Paltrow. Ik had gevreesd dat er vooral recepten voor blaadjes sla met een glas water zouden instaan, maar het is echt een fantastisch boek vol gezonde recepten die wel erg lekker zijn. Ik ben fan van haar dressings met gember en wortel, of haar romige peterseliedressing, die mijn saaie slaatjes plots erg lekker maken.

Favoriete culinaire ontdekking: sinds ik wat minder koolhydraten probeer te eten heb ik de lettuce wrap ontdekt, ofte het broodje tussen sla in plaats van brood. Heerlijk met een lekker sausje, tomaat en wat kaas tussen, en veel vullender dan ik had gedacht. Het internet blijkt ook nog eens vol variaties te staan, waardoor ik 's avonds eindelijk een gezonde boterham kan binnenspelen als er weer een klein hongertje komt opzetten. Ook heerlijk: gegrilde courgettelinten met avocado en ketjap manis. Jum!

Ook zin om mee te doen? Doe hetzelfde op jouw blog en kleef de link hieronder in de comments.
Meer Kelly? www.talesfromthecrib.be

Reacties

De Rop Jenny schreef

Dag Kelly , Zoals ik in gastblog van Femma lees, ziet ik je als een optimistische mama , die geniet van haar kind en van de dingen om je heen. Ik zou zeggen doe zo verder.

Reageer