Fietsen op RAVel jaagpaden, zalig!

{$items.title}

Zoek je inspiratie voor een leuk sportief weekend? Kruip in het zadel en ontdek de Ravelroutes in Wallonië en de Oostkantons. Ze zijn voor fietsers een soort rode loper. Fietsen zonder zorgen en je in de wolken voelen terwijl je van op het zadel van de heerlijke natuur geniet.Een zalig gevoel!

RAVeL is de afkorting van Réseau Autonome de Voies Lentes, een Waals programma om autonome paden voor langzaam verkeer ter beschikking te stellen. Het gaat om trage wegen, bestemd voor fietsers, wandelaars, skaters, ruiters, ... Jaagpaden, voormalige spoorlijnen en verbindingswegen worden in het netwerk opgenomen. In de Oostkantons spreken ze van een Vennbahn.

Er zijn vele secties en  lange routes, maar het netwerk breidt voortdurend uit. De trajecten doorkruisen de streek en verbinden de grote steden met elkaar. Het leuke aan deze trajecten is dat je steeds vrij bent om een zijweggetje in te slaan om op verkenning te gaan in een prachtig stukje natuur, langs een idyllisch wandelpad of zelfs een goed restaurant met streekgerechten te proberen.

De wegenkaartjes kan je downloaden op de websites.
De folder met de Ravelroutes is verkrijgbaar bij de verschillende toeristische diensten in de streek.

Huren, opstappen en weg ermee...   Sinds kort worden fietsliefhebbers in de Oostkantons nog meer in de watten gelegd.Naast het fietsnetwerk van meer dan 150 km langs de spoorweglijn, werd er een net uitgebouwd van 24 stations voor fietsverhuur en 12 stations voor het wisselen van de batterij!

Wat houdt je nu nog tegen?

Reageer