Femmavrouwen schrijven voor Femmavrouwen - Vrouw en moeder zijn

{$items.title}

Op deze Moederdag starten we met een reeks teksten die vorig jaar tijdens de schrijfwedstrijd werden ingestuurd.  Je vindt één tekst in deze blog en 4 extra op de zingevingspagina.  Volgende weken krijg je telkens op zondag een nieuwe selectie.

Uiteraard starten we met het thema ‘vrouw en moeder zijn’.  Het gedicht ‘Moeder’, geschreven door Maria Van Looveren legt de klemtoon niet op het biologische moederschap, maar wel op de zorgende rol. Die kan door alle vrouwen én mannen opgenomen worden. Maar eenmaal per jaar ‘moeders’ expliciet danken en in de bloemen zetten voor zoveel goede zorgen, is niets teveel.

Moeder

Het voelt goed een moeder te zijn
voor de kinderen
die je wil koesteren

Het voelt goed een steun te zijn
voor diegenen die op een triestige dag
een lichtpunt willen zien

Het voelt goed een droom te zijn
geheimen bewarend maar toch uitnodigend
voor al wie wil komen en gaan

en een hart
dat altijd openstaat
met de gedachte
het moet kunnen.

We wensen alle moeders en alle mensen die zorgen voor anderen een heel fijne moederdag!

Femmavrouwen schrijven voor Femmavrouwen

Veel vrouwen zoeken naar de diepere zin van hun leven. Er zijn vrouwen die met plezier hun gedachten en gevoelens onder woorden brengen en effectief op papier zetten. Ze schrijven een tekst of een gedicht of onderhouden een blog en delen die met anderen.

Femma zet vrouwen aan om te reflecteren, om talenten te ontwikkelen en om te delen. Daarom lanceerde Femma eind vorig jaar een schrijfwedstrijd. 40 vrouwen en 1 man kropen ijverig in de pen. Samen leverden ze 90 teksten in over verschillende aspecten van het vrouwenleven. De jury selecteerde 11 gelauwerde- en 20 genomineerde teksten. De gelauwerde teksten brachten we samen in een gedichtenbundel die we in mei, ingepind in het magazine, aan alle leden bezorgden.

De genomineerde teksten zetten we op de website. Elke zondag van mei schrijven we een zingevende blog die één gedicht bevat. Tegelijkertijd voegen we 4 nieuwe gedichten toe op de zingevingspagina.

We deelden de 20 teksten in rond 4 thema’s: vrouw en moeder zijn, vrouwen combineren, vrouwen reflecteren over zichzelf en vrouwen reflecteren over de wereld.

Tekst: Chris Goossens

Bron foto

Reageer