Femma werkt mee aan “ik stem ook”

{$items.title}

Op zondag 14 oktober zijn het gemeenteraadsverkiezingen.  Ook niet-Belgen mogen stemmen.  Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen maakte amper de helft van de niet-Belgen gebruik van hun dit stemrecht. Hier moet verandering in komen!  Daarom werkt Femma mee aan de campagne ‘Ik stem ook’.

Verkiezingen zijn hét moment bij uitstek om gehoord te worden. Om te vertellen welke richting jouw bestuur moet uitgaan: woonkernen autovrij maken of niet, meer groen in de stad of niet, wat moet gebeuren voor de jeugd, voor werk, voor ontwikkelingssamenwerking, in de strijd tegen armoede, voor de huisvesting, sport…

Door te gaan stemmen, geef jij jouw steun aan de politieke partij, de politici en de programma’s waarin jij vertrouwen hebt.

Femma stond, exact een eeuw geleden, mee op de barricades voor het vrouwenstemrecht. Ook nu ondersteunt Femma mensen om hun politieke rechten uit te oefenen. Samen met heel wat andere organisaties (Internationaal Comité, Samenlevingsopbouw, CAW), informeert Femma  in juni  mensen over hun rechten en helpt ze hen om zich te registreren voor de verkiezingen.

Meer info over de acties van Femma?

Antwerpen: Joke.Vandeneynde@femma.be of 0495 50 82 19
Brussel: Fadma.Bellaghmouch@femma.be of 0477 98 38 32
Eeklo: Silke.Desmedt@femma.be of 0497 45 96 35
Ronse: Sofie.Verspeeten@femma.be of 0473 99 98 11
Zelzate: Silke.Desmedt@femma.be of 0497 45 96 35

Meer info over ik stem ook?

www.ikstemook.be

Wil je zelf mensen in je buurt oproepen om mee te stemmen? 

Hier vind je alle filmpjes van de campagne en die zijn er ondertiteld in maar liefst 9 talen!

 

 

Reageer