Een zomerse barbecue deel 1: Vlees

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

ook al neemt de zomer niet meteen een vliegende start, barbecue hoort bij het seizoen. Als het even droog blijft, halen we de houtskool, vuurkruiden en aanmaakblokjes boven. Op de barbecue kan je heel wat lekkers klaar maken: vlees, vis en veggie. Steeds met enkele frisse slaatjes. De komende weken komen veggie en vis aan bod. Deze week selecteerden we enkele lekkere barbecuegerechten met vlees.  En als extraatje een heerlijk receptje voor een light aardappelsalade.

Vlees!?

Barbecue staat vaak gelijk aan een vreetfestijn waar je twee dagen later nog last van hebt aan de maag. Veel mensen lijken te denken dat je drie of meer grote stukken vlees moet voorzien per persoon (met een berg overschot als gevolg). Gezondheidsexperts raden dan weer aan om je te beperken tot maximaal honderd gram per dag. Toch voelt een barbecue met slechts één soort vlees per persoon voor velen niet juist.

Enkele tips:

  • Voorzie kleine stukjes vlees. Veel slagers verkopen bijvoorbeeld mini-brochettes.
  • Je kan ook grotere stukken vlees verdelen. Zeker wanneer je met koppels barbecuet.
  • Vul aan met veggie-bereidingen. Je kan perfect één stuk vlees per persoon maken en voor de rest vegetarische bereidingen voorzien. Volgende week geven we je enkele lekkere receptjes.

Vleesbereidingen

Door de jaren heen verzamelde we op Vriendinnen.be heel wat lekkere vleesbereidingen voor op de barbecue. Hieronder een selectie.

Gemarineerde varkenshaas met cider

Lamsgehakt aan pennen met pijnboompitten

Gemarineerde kalkoenspiesjes

Aardappelsalade light met sinaas, komkommer en dille

Hoezeer lekker een goed gebakken stukje vlees ook kan zijn, het succes van een geslaagde barbecue zit in… de slaatjes. Met een buffet van heerlijke frisse slaatjes wordt een barbecue een echt feest. Onmisbaar is een lekkere aardappelsalade.

Smakelijk!

Reageer