Een vrouw met een plan

{$items.title}

Wat als je morgen opstaat en je – om welke reden dan ook – niet meer kunt doen wat je altijd al deed? Heb je dan een alternatief achter de hand?  In Plan B gaat Evi Renaux samen met jou op zoek naar jouw eigen plan B.

Evi Renaux (32) is geen onbekende voor de lezers van Femma Magazine. Ze was een jonge mama, een overambitieuze marketinggirl, toen ze in 2013 van de ene dag op de andere ernstig ziek werd. Het was het begin van een lange lijdensweg, waarin wanhoop en verdriet elkaar afwisselden. Evi was maanden aan haar bed gekluisterd en was nog slechts een schim van zichzelf. Het werd stilaan duidelijk dat ze nooit meer de ‘oude’ Evi zou worden.

In plaats van zich te wentelen in zelfmedelijden, ging ze op zoek naar hoe ze een nieuwe bestemming kon geven aan haar leven. Schrijven was altijd al een van Evi’s passies geweest. En dát kon ze wel vanop haar ziekenhuisbed.  Ze begon een blog en droomde van een  eigen boek, om mensen te inspireren met haar verhaal. Een goed jaar later lag Life on sneakers in de boekhandel.

De reacties waren overweldigend. Heel veel lezers wilden van Evi weten hoe zij te werk gegaan was om haar plan B uit te dokteren. Ze vroegen Evi om hulp bij het uitstippelen van hún plan B. En dat is wat Evi probeert te doen in haar tweede boek. Ze beseft dat ze geen coach of therapeut is, ze heeft geen pasklare antwoorden, maar vanuit haar eigen ervaring wil ze haar lezers helpen om op zoek te gaan naar een nieuwe wending in hun leven.

Aan de hand van vijf werkwoorden – ontmoeten, ontdekken, liefhebben, uitstippelen en delen – vertelt Evi hoe zij het aangepakt heeft en zet ze de lezer aan het werk. Plan B is een echt doe-boek.   Als je op weg wilt gaan voor een plan B, moet je eerst weten wie je zelf bent, wat je graag wilt en hoe je dat wilt. Evi daagt je uit om voor de spiegel te gaan staan en naar jezelf te kijken. Ze geeft je opdrachten:  Maak een moodboard van dingen die jou echt gelukkig maken. Teken jezelf in volle glorie. En vraagt jou een antwoord neer te schrijven op een aantal vragen: Wat zijn jouw sterke en zwakke punten? Wat wil je graag leren? Waarom wil je een nieuwe start maken? Aan het einde van het boek heb je heel veel over jezelf geleerd, heb je rust gevonden en ben je klaar voor een nieuwe start.

Plan B is mooi vormgegeven. De speels opgemaakte doe-pagina’s nodigen je uit om jouw ideeën neer te pennen.  Niet alleen is de tekst doorspekt met mooie illustraties en inspirerende quotes van o.a. J.K. Rowling, Bob Dylan en Steve Jobs, er staan ook songteksten in van muziek die Evi inspiratie gaf bij het schrijven van het boek. En het leuke is dat je die muziek kunt beluisteren op haar website.

Evi moest op zoek naar een plan B omdat haar lichaam haar in de steek liet. Maar ook andere gebeurtenissen kunnen je noodgedwongen naar een plan B leiden: een overlijden, een scheiding, een ontslag, … Maar eigenlijk heb je helemaal geen tegenslag nodig om voor een nieuw plan te gaan. Het gaat vooral over het streven naar de gelukkigste versie van jezelf. En willen we dat niet allemaal?  Moet iedereen nu een plan B klaar hebben, vraag je je misschien af. Nee, dat hoeft niet, volgens Evi:

“Beseffen dat het leven soms een onverwachte bocht neemt, lijkt me meer dan voldoende. En dan klaar zijn om die bocht te nemen. En aan dat plan B te beginnen. Want geloof me, dat plan B is soms zo veel mooier dan je initiële plan A.”

 

Plan B,
Evi Renaux,
Lannoo, 176 blz.,
€ 19,99

 

Wil je graag Evi Renaux zelf aan het woord horen?

Op uitnodiging van Femma Iz@belle is Evi op woensdag 27 september om 20 u. te gast in Cultuurhuis De Leest, Sint-Jorisstraat 62, Izegem.

Info en tickets: femma.izabelle@gmail.com

 
Heb jij ook een plan B? Of wil je er graag een? En waarom?
Reageer onder deze blog en misschien krijg jij binnenkort wel een exemplaar van het boek toegestuurd! De winnaars worden op maandag 22 mei geselecteerd en verwittigd via het ingevulde e-mailadres (niet zichtbaar voor andere bezoekers van de website).

Fatiha, E. en E.C. vinden binnenkort hun exemplaar van Plan B in de brievenbus!
Veel leesplezier en succes bij het verwezenlijken van jullie eigen plan!

 

Reacties

Katja schreef

Ik ben sinds 2013 in invaliditeit. Naar mijn gevoel ben ik nog steeds te ziek om aan een plan B te kunnen werken. Ik blijf echter hopen op 'ooit'. Misschien kan dit boek me daar een stukje bij helpen...

Nathalie Van Sever schreef

Evi Renaux is net als vele Femmadames een topdame voor wie ik enorm veel respect heb! Haar eerste boek 'life on sneakers' heb ik in een ruk uitgelezen... Haar verhaal is immers heel herkenbaar aangezien ik twee jaar geleden ook door rugproblemen geveld werd... Ik heb het genoegen gehad Evi al eens te mogen ontmoeten bij Artemis in Brussel en ben enorm benieuwd naar haar boek Plan B...

Tine schreef

Ik doe graag mee voor dit boek, wil het al lang eens lezen! Ik ga regelmatig nieuwe uitdagingen aan maar volledig alles omgooien deed ik nog niet vaak, ik zou zowiezo de creatieve weg inslaan wat ik nu als hobby al vaak doe...meer workshops, creatieve avondjes...mss ooit wel een job bij Femma:)

Audrey Van den Bremt schreef

Het eerste boek van Evi hielp me enorm toen ik tijdens mijn zwangerschap geconfronteerd werd met de limieten van mijn eigen lichaam. Nu ik moet leren leven met enkele van die limieten en het op een andere manier moet aanpakken ben ik benieuwd naar haar boek plan B. Hopelijk opnieuw een inspiratie om mijn plan B te zoeken.

Fatiha Aziz schreef

Ik ben heel dringend toe aan een plan B. Ik ben nu al 5 jaar aan het vechten als alleenstaande moeder, maar het leven lijkt alleen maar moeilijker te worden. Ik heb in 5 jaar ook niemand anders ontmoet. Geen succes in mijn lievdes leven en ook niet proffesioneel. Alleen mijn relatie met mijn dochter is super fantastisch. Ik leef alleen voor haar maar kan dit niet lang meer volhouden. Ik zou graag dit boek eens lezen.

Sien schreef

Plan A, B, C, ... zijn voorlopig bij mij allemaal de mist in gegaan. Willen maar niet kunnen en daarbij ook nog een ongelooflijke portie Murphy op mijn bord krijgen zorgt ervoor dat het tot hiertoe allemaal niet zo lukt. Wat het als alleenstaande met een ziekteuitkering niet eenvoudig maakt. MAAR. Ik herkende me heel erg in Life on Sneakers, en ben razend benieuwd of Evi's plan B voor mij eindelijk hét plan zou kunnen zijn. Evi's eerste boek was ontzettend hoopgevend en bood heel veel steun en lichtpuntjes. Ik ben dan ook razend benieuwd naar haar plan B! Want ooit komt het goed. Dat moet.

Manuella schreef

Toen ik 15 jaar geleden een ziekte aan mijn armen kreeg, dan had ik zeker geen plan b. Ik was een jonge dame en opeens moest ik leren leven met armen die meer wilden doen wat ik wilde. Ik heb mij heel lang minder gevoeld ten opzichte van andere mensen. Beetje per beetje heb ik het aanvaard (omdat je soms niet anders kan). Als je een partner hebt die jou aanvaard zoals je bent, doet er ook veel aan. Toen Evi haar beste boek uitkwam heb ik dit ook gelezen. Ik heb veel steun gehad aan dit boek en voel mij goed in mijn vel nu. Mijn leven is ook helemaal anders dan 15 jaar geleden. Ik doe dingen die ik aan kan en daar ben ik blij om en ik voel mij nu gelukkig. Wat een ander denkt, daar trek ik mij niks meer van aan. Ik ben heel benieuwd naar Evi haar nieuw boek, wat haar plan B is.

Ellen Schoeters schreef

Wat als ik toch m'n jeugddroom gevolgd was en toch kleuterjuf geworden was.... terwijl ik nu boekhoudster ben? Als ik er nog voor wil gaan, is het nu de moment... maar het blijft wikken en wegen.... Plan B van Evi Renaux kan me hopelijk wel helpen bij de juiste beslissing!

E. schreef

Ik heb soms de neiging om te vergeten dat ik mijn leven zelf in handen heb. Stilstaan is achteruitgaan, zwelgen in zelfmedelijden ook. Misschien door na te denken over een plan B besef ik wat er allemaal mogelijk is en voel ik terug een vonkje om iets van het leven te maken

Eilish schreef

Mocht ik het boek winnen dan zou ik het cadeau doen aan mijn kinderen. Gewoon om hen duidelijk te maken dat een diploma geen keurslijf is maar dat er ook buiten de lijntjes kan/mag gekleurd worden.

Maria De Jaeger schreef

Soms gaat alles veel te snel, je 'moet' dit, je 'moet' dat,.... Zo vergeet je te genieten van alle mooie momenten! Ik wil het voor mezelf graag eens over een andere boeg gooien en ik denk dat Evi's tips meer dan welkom zullen zijn daarbij!

Griet Van Cauwenberge schreef

Ik ben vaak bang voor het onbekende en laat daardoor vaak mooie kansen liggen, waarvan ik dan achteraf spijt heb....Stom hé.... hopelijk maak ik dankzij Evi's Plan B deze fout niet meer!

Veronique Vael schreef

Top vrouw Evi!

Haar boeken zijn een rode draad in mijn leven.

ik koester mijn ontmoetingen met Evi.

Ann De Wilde schreef

Ik herken superveel van mezelf in Evi! Haar vorige boek verslond ik op 1 dag! Mijn Plan B was vroeger om zelfstandige te worden.... Nu, 10 jaar later ben ik superblij dat Plan A niet doorgegaan is en plan B wel geslaagd is! Ik ben superbenieuwd naar Evi's Plan B!

E.C. schreef

Ik zou het boek graag cadeau doen aan mijn dochter die momenteel thuis is ... op 'zoek'naar plan B. Bovendien is ze op 22 mei jarig. Zou voor haar een leuke verrassing zijn.

Eva Pieters schreef

Evi bewijst dat het nooit te laat is om je leven een nieuwe wending te geven, om iets negatief om te buigen naar iets positief en daar kan ik, als eeuwige doemdenker, wel nog iets van leren!

Debbie Andries schreef

Evi is een voorbeeld Femma-dame voor allen van ons! Niks is onmogelijk, zolang je er zelf maar voor gaat en je niet uit je lood laat slaan door tegenslagen (want die zijn onvermijdelijk)! Ik heb ontzettend genoten van haar eerste boek 'Life on Sneakers' en de 'Plan B' reeks in Knack-Weekend! Ik zou dan ook heel graag haar boek als nieuwe motivatiebron willen ontdekken!

Sofie De Winter schreef

Ik waag graag nog mijn kansje omdat ik mijn dochters met dit boek graag wil wakker schudden! Het is niet omdat men dit en dat van hen verwacht, dat ze die verwachtingen blindelings moeten inlossen. Ze moeten zelf hun keuzes maken. Want waarom zou een Plan B slechter zijn dan een Plan A? Hopelijk vinden ze dankzij Evi de moed om de juiste keuzes te maken!

anna berg schreef

Reageer