Een heerlijke wortel van bladerdeeg met ei-bieslooksalade

{$items.title}

Bij een mooi en uitgebreid paasbuffet mogen deze leuke en vooral lekkere worteltjes niet ontbreken op het paasmenu. Ze zijn makkelijk te maken en bovendien vegetarisch. Alle paasgasten kunnen dus van deze heerlijke traktatie genieten. De wortels zijn gemaakt van bladerdeeg en zien er vrolijk en gezellig uit op je bord.

Eieren lenen zich voor heel veel verschillende recepten en bereidingen. Je kunt ze bakken, frituren, pocheren, koken en er bijvoorbeeld ei muffins, ei wraps en eggs benedict van maken. Kijk hier voor 3 leuke en lekkere paasbrunch recepten.

Deze bladerdeegworteltjes worden gevuld met een heerlijk romige ei-bieslooksalade. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder hoe je dit smaakvolle recept maakt.

Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 50 min | 190 kcal pp)

  • 270 gr bladerdeeg (koeling)
  • 6 takjes platte peterselie (bakje à 15 gr)
  • 250 gr ei-bieslooksalade
  • 1 stuk aluminiumfolie
  • 1 deegroller
  • 1 stuk bakpapier

Zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Rol het bladerdeeg op het vel bakpapier uit op het aanrecht en rol het met de deegroller iets verder uit. Snijd in de lengte 12 repen van ca. 2 cm.
  2. Scheur van de aluminiumfolie 6 stukken van 30 cm af. Vouw ze schuin dubbel in een driehoek. Vouw ze nogmaals schuin dubbel en rol ze op tot een kegel. Vouw de bovenkant naar binnen.
  3. Bekleed een bakplaat met het bakpapier. Wikkel 2 repen bladerdeeg iets overlappend om elke kegel geen en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar in de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
  4. Vul de afgekoelde ‘wortels’ van ca. 14 cm met de eiersalade en gebruik hiervoor een theelepel. Steek er aan de bovenkant een takje peterselie in voor de garnering.

Dankzij de neutrale smaak passen deze heerlijke bladerdeegwortels in ieder paasmenu. Voor een lekkere variatie kun je de wortels ook vullen met cottage cheese en fijngehakte groene kruiden. Hierdoor krijgen de wortels een frisse en intense smaak.

Eet smakelijk!

Reageer