Duurzaam kleding aankopen, hoe pak ik het aan in mijn vereniging?

{$items.title}

Wil je nieuwe promokleding aankopen voor de leden van je vereniging? Hebben jij en je collega’s nieuwe sportshirts nodig? En vind je het belangrijk dat deze kleren in eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt worden? Deze publicatie van #cleanekleren zet je op weg, want duurzaam aankopen is niet zo eenvoudig, maar wel belangrijk.  Want ‘koopkracht’ kan mee het verschil maken.

Als aankoper heb je meer macht dan je denkt. Door systematisch te kiezen voor bedrijven die sociaal en ecologisch de lat hoog leggen, kan je mee een hele sector in beweging krijgen.
In de kledingsector gaan nog heel veel dingen fout. Het is één van de meest vervuilende industrieën en bovendien moeten de kledingarbeiders lange dagen werken voor lage lonen. Door werk-, sport- en promotionele kleding te kopen die in goede arbeidsomstandigheden is gemaakt, duw je de sector in de juiste richting. De makers van jouw kleren hebben een beter leven en je doet merken die nog niet sociaal duurzaam zijn inzien dat ook zij deze keuze moeten maken. 

Deze publicatie gidst je door je aankoopproces:

  • Wat is duurzaam aankopen en waarom kies je er beter voor?
  • Hoe weet je of kleding duurzaam is? Met een overzicht van veel voorkomende labels, keurmerken en managementsystemen voor kleding.
  • Duurzaam aankopen stap voor stap: Welke aankoop? Welke vragen stel ik? Bij wie koop ik aan?
  • Een handige bijlage met een overzicht van merken en verdelers voor sport-, werk-, en promotionele kledij die werk maken van ‘schone kleren’.

Surf naar: https://www.cleanekleren.be/campagne/materiaal

Een publicatie van Wereldsolidariteit i.s.m. ACV en de Schone Kleren Campagne.

Reacties

boonen julienne schreef

schone kleren aankopen in Belgie, kijk dan ook even op

www.bamboobelgium.be. een belgische dame die kleding ontwerpt en laat produceren in Portugal aan eerlijke prijzen

Reageer