Deze dames mochten eindelijk uit hun kot dankzij Femma vrouwenreizen

{$items.title}

En of iedereen blij was! Na veel geregel en voorbereidingswerk kwam het verlossende woord: de Femma fietsvakantie naar Wallonië van begin september kon doorgaan, weliswaar onder strikte omstandigheden. ‘Je had de sprankeling in de ogen moeten zien op de eerste dag. Iedereen was opgetogen dat er eindelijk wel iets kon doorgaan.


Er is lang geaarzeld. Kon deze reis nu wel of niet doorgaan? Reisbegeleidster Francine: ‘Het was geen toevallige inval. Er is zeer goed overleg gebeurd met verschillende instanties. Pas toen bleek dat elk onderdeel van de reis coronaproof was, kon de reis doorgaan.’ 

Vrijwilliger Lieve van Femma Aalbeke schreef zich samen met een vriendin in voor de reis. ‘We konden eindelijk onze valies nemen en echt weg gaan. Ik heb echt genoten. Je hoorde van iedereen die mee was dat ze heel blij waren dat ze eindelijk eens een keer weg konden.

Vooral het sociale contact bleek zeer welkom na al die maanden leven in lockdown. ‘We leefden in feite allemaal een beetje in isolement’, vertelt Francine. Dat maakte de ontmoeting bijzonder hartelijk. Die sfeer zette zich door doorheen de reis. Ik merkte dat er een soort rust over de dames heen kwam. Er werd eindelijk eens voor hen gezorgd.’ 

De reizen van Femma geven mij de mogelijkheid om samen met andere vrouwen leuke reizen te maken.’

 

Voor Lieve was het een welkome afwisseling van het leven in quarantaine. Niet dat ze daar nu zo’n grote last van had. ‘Je kan nu eenmaal niks aan de situatie veranderen. De regels waren voor iedereen hetzelfde en als gepensioneerde buiten de stad viel het allemaal best mee. Toch miste ik het sociale contact. De reizen van Femma geven mij de mogelijkheid om samen met andere vrouwen leuke reizen te maken.’

 

 

Afstand

Afstand houden bleef de boodschap. Op de fiets ging dat uitermate gemakkelijk. Tijdens plaatselijke bezoeken werden kleinere groepjes gemaakt zodat dichte contacten konden vermeden worden.
Zo voelde iedereen zich op zijn gemak en kon ik de rust en het vertrouwen in de groep fel ervaren. Dat deed deugd, heel veel deugd...

Vooraf werden sommige bezoeken die omwille van Covid niet konden doorgaan werden vervangen door evenwaardige uitstappen die fel in de smaak vielen van iedereen. Dat was boffen!

Velen vonden elkaar terug. Daarom hadden zich trouwens ook ingeschreven, namelijk om elkaar terug te zien!

Met de vrouwenreizen krijgen vrouwen de kans om hun wereld te verrijken en op ontdekking te gaan. Echt genieten van me-time en het warme contact met vriendinnen maakt hen sterk en gelukkig. Elke vrouw heeft recht op vrije tijd!

 

Reacties

Marianne Persan schreef

Heel erg genoten van deze fietsvakantie samen met mijn tweelingzus. Dank aan de begeleidsters Francine en Leen en aan alle deelnemende femmavrouwen.

Van noten godelieve schreef

Was een leuke ervaring en weer nieuwe Femma vrouwen ontmoet.

Reageer