De Seizoensgroente-Challenge! Doe je mee?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Wij zijn meer dan ons kassaticket, daarom: de Seizoensgroenten-Challenge!

Al 1000 gezinnen lieten hun stem achter op meerdanmijnkassaticket.be. Want je kassaticket zegt wel veel... maar niet dat je geeft om het milieu, goede werkomstandigheden en een eerlijke prijs voor iedereen. We hopen dat de supermarkten ons helpen om duurzamere keuzes te maken. Maar we kunnen ook zélf onze gewoontes aanpassen. Daarom lanceren we onze grote Seizoensgroente-Challenge.

Wanneer?

Van 23 tot 30 april gaan we de uitdaging aan met onszelf.

Wat?

We proberen die week enkel seizoensgroenten op het menu te zetten. Kiezen voor seizoensgroenten is kiezen voor het milieu en voor het werk van boeren dicht bij ons. Bovendien is het vaak de goedkoopste optie. Kortom: het is een laagdrempelige manier om duurzamer te eten.

Wordt het makkelijk? Zeker niet, april is een vrij beperkte maand in het seizoensgroenten-aanbod.

Help!?  No stress, je staat er niet alleen voor!

Natuurlijk zorgen we hier op Femma.be voor heel wat kookinspiratie in deze periode.  Want lekker, gezond én duurzaam koken, daar kennen we iets van!

Bovendien zorgen de organisatoren voor een aantal seizoensgroenten-recepten die stuk voor stuk  zijn samengesteld door chefkok Sofie Dumont. Ze is zelf een drukbezette moeder en beseft als geen ander hoe moeilijk het soms is om voor duurzaamheid te kiezen.

“Als chef hebben de seizoenen mij altijd geinspireerd ,als moeder begrijp ik ook dat het voor vele mensen in de drukte van alledag niet evident is om nieuwe recepten uit te zoeken en hierbij wil ik dan ook graag helpen. Ik kan me ook helemaal vinden in de oproep om in de winkels rondom ons de seizoensgroenten zichtbaarder te maken! heerlijk! ”

Praktisch?

Wie zich registreert via meerdanmijnkassaticket.be ontvangt op 19 april het heerlijk seizoensgroentenmenu in de mailbox, samen met een boodschappenlijstje. Vanaf 23 april krijg je dagelijks het recept.  Er is ook een Facebookevenement, dat vind je hier.

Zoek je nog extra inspiratie?  Neem dan een kijkje op femma.be of schrijf je in op onze nieuwsbrief om niks te missen.

Ook de supermarkten hebben onze oproep gehoord en zullen bij het winkelen zoveel mogelijk de weg naar seizoensproducten tonen.

Ik ben meer dan mijn kassaticket

Ik ben meer dan mijn kassaticket is een initiatief van Rikolto (Vredeseilanden), Fairtrade Belgium, KVLV Vrouwen met Vaart, Femma, Gezinsbond en Test Aankoop. De mensen achter de parent blog Maison Slash zijn partner in crime om de wens van veel mensen waar te maken: dat duurzaam de makkelijkste keuze wordt in de supermarkt.

Alle info vind je op www.meerdanmijnkassaticket.be/seizoensgroenten

Reageer