De dag van Kristel: 27 april 2016

{$items.title}

8:00 De ochtendstond heeft vandaag ‘geluk’ in de mond.  Geluk zoals in ‘gelukkige verjaardag schat’ want mijn partner mag 40 kaarsjes uitblazen. Geluk zoals in ‘wat een gelukkige ochtendontmoeting met mijn hond Twix”. Of van ‘Geluk’ zoals in de ‘Gelukskaravaan’ in Heusden-Zolder die zoals een roze draad doorheen deze dag zal slingeren.

9:30-10:45 Vandaag  verlaat ik voor één dag mijn grondgebied  en trek ik naar de collega’s in (de) Limburg. Gelukkig niet teveel verkeer op de baan. Ik arriveer netjes op tijd  aan de ingang van de Multiculturele markt in Heusden-Zolder. Hier vindt elke woensdagnamiddag de ‘Turkenmarkt’ plaats.  Waarom trekt Femma naar de multiculturele markt? Enerzijds is zo’n markt de ideale plek om als groepsbegeleidster uit mijn comfortzone te stappen, anderzijds sluit het ook aan bij de nieuwe koers die Femma vaart het komende beleidsplan. Onze missie, mijn missie van deze dag: de buurt in beweging brengen. Met andere woorden: Hoe maak ik warme contacten en nemen we, samen met al de collega’s, mensen mee in onze Femmageluksroes? 

11:45 “We zijn er bijna, maar nog niet helemaal”
Hoe het weer er nu naar uitziet zal de markt maar voor 1/3 gevuld zijn met kraampjes. De weergoden zijn ons vandaag niet goed gezind. Maar we bekijken het positief en geven ons voor de volle 200% Maar we zouden Femma niet zijn mochten we toch geen plan B hebben. Het orginele plan, mensen bijeenbrengen in onze tenten, heeft plaast gemaakt  voor een fijne overdekte én warme locatie.  In een mum van tijd werd deze ruimte omgetoverd in een gezellige uitnodigende ontmoetingsplek  inclusief leuke sofa, lamp en stoelen uit de Kringwinkel . Ook de leuke kadertjes, plantjes en kussens vonden hun plekje terwijl de ruimte zich ook begon te vullen met de geur van versgezette koffie en muntthee. Wat een gelukzalig gevoel.

12:00 Laat het volk maar komen!
Vrouwen vinden stillaan hun weg naar onze leuke plek.  Of zou daar onze ‘Geluksfee’, die rondhuppelt op de markt, daar voor iets tussenzitten?

12u-17u Heel de namiddag is het in en uit geloop in onze pop-up Geluksbar. Collega Ariana droomt al van een nieuwe groep in Houthalen na gesprek met enkele dames. Kortom, er beweegt wat … ook binnen in onze ruimte. Of heeft de goochelaar of de nekmassages daar dan weer iets mee te maken? Onze zetel en stoelen bleven niet lang leeg staan.
Tegen 16u30 zit onze tijd er bijna op.  Nog even de collega’s helpen met materiaal te verzamelen en inladen in onze auto’s. Tijd om huiswaarts te keren want daar wacht zoonlief op me om samen met mijn partner naar het restaurant te gaan. 
Meer info en foto's

18:25 Eindelijk thuisgeraakt na enkele omwegen.  Zoonlief staat al te poppelen wanneer ik de deur opensla. Twix, de gekke cocker wil nog een even snel wat knuffels ontvangen. Even opfrissen en hup wij zijn weg.  Vanavond neem ik even extra de tijd om te genieten, om iets te vieren maar vooral om ‘gelukkig te zijn’. En dat zijn we. Dat ben ik. Ik ben gelukkig als ik denk wat een fijn gezinnetje ik wel heb. Een partner en zoon die me onvoorwaardelijk steunen als ik de baan op ben en vele avonden doorbreng bij onze vrijwilligers. Als ik denk wat een geweldige zoon ik heb die een Femma-promoboy in wording is. Als ik denk aan de fijne ontmoetingen die ik vandaag wel heb gehad. Ik ben gelukkig als ik me even in de arm moet knijpen om te zien of ik dit niet allemaal droom.

En morgen? … dan sta ik  weer paraat om mensen warm te maken voor ons verhaal, het Femmaverhaal.  Om naar mijn vrijwilligers te luisteren, hen te enthousiasmeren en vooral hen te zien groeien.  #Femmagelukskaravaan  #ilovemyjob

Ook zin in een portie geluk?

Op 17mei en 21 mei vind je de Femma Gelukskaravaan in Antwerpen. Lees meer

 

Reageer