Dansen in tijden van corona

{$items.title}

Dat onze reisbegeleidsters allemaal toffe en creatieve dames zijn, dat weten we al heel lang en daar zijn we heel blij mee. Wij ontvingen dit geweldig fijn en creatief mailtje van Bernadette Jansseune. Femma-reisbegeleidster, zonnetje en geweldige madame.

            

Tijdens een voorbije reis (fietsen aan zee) werd een avondje line-dansen georganiseerd. Bernadette schakelde zelfs haar dochter in als lesgeefster en onze Femma-reisgrage dames hadden een geweldige avond. Eéntje om in te kaderen.
Hieronder de mail van Bernadette met haar voorstel om de coronacrisis te lijf te gaan.

Lieve Femmareisbegeleidsters,

Lieve reisvriendinnen,

Hopelijk alles goed met jullie en met de familie? Voorlopig hier ook nog alles coronavrij. Inderdaad, ik zeg het stilletjes. Hoeveel reizen er dit jaar zullen afgezegd of verplaatst worden door deze situatie is momenteel nog koffiedik kijken. Maar we hebben altijd een positieve uitstraling gehad en zijn dus verplicht aan ons zelf om dit zo te houden. Daardoor durf ik met zekerheid zeggen dat er na regen terug zonneschijn komt, dus na Corona komt er Lotus.

Maar ik weet ook dat dit momenteel voor iedereen een tijd is van angst en zorgen. Iedereen heeft iemand of iets om zijn hoofd over te breken. Maar ik kreeg laatst van een lieve vriendin het volgende door:

‘Wees niet bang voor onzekerheid.

Soms krijgen de mooiste hoofdstukken in je leven pas later een titel’.

Dus laten we van deze tijd toch proberen iets moois te maken waar we later met toch een glimlach op terug kunnen kijken. Daarom heb ik het volgende voorstel:

Iedereen heeft al gehoord van flashmob. Eén iemand begint te dansen en de andere vallen één voor één in tot iedereen aan het dansen gaat. Op één van mijn Femmareizen heb ik een Linedance-avond georganiseerd. Mijn dochter kwam die les geven en ik meen dat iedereen ervan genoten had. Dus is mijn voorstel : ik stuur jullie 3 video’s door. De 1ste is een impressie van die avond, de 2de is met droge uitleg en de 3de is met muziek. Als iedereen deze nu in die periode oefent, dan kunnen we die misschien eens op het reiscafé ten uitvoer brengen. Indien niet, hebben jullie toch maar een moment gehad van je eens te focussen op het dansje en al de rest te vergeten.

Warme - met social distance gegeven - zoen en knuffel

Bernadette

Hieronder de filmpjes:

Sfeerfilmpje
Instructiefilmpje
Instructiefilmpje met muziek
 
 
 
 
 

 

 

Reageer