Dank je wel, vrijwilliger

{$items.title}

Van 27 februari tot 6 maart – de Week van de Vrijwilliger - zetten alle organisaties hun vrijwilligers in de kijker. Vrijwilligers zijn de lijm van een organisatie en geven de organisatie kleur. Vrijwilligerswerk is dan ook een gekoesterd goed. Elke week, elke maand opnieuw besteden vrijwilligers in alle uithoeken van het land hun vrije tijd in functie van één of andere organisatie. Met veel enthousiasme en inzet. 

Vrijwilligerswerk heeft veel gezichten. Zo ook bij Femma Wereldvrouwen. Onze ca. 6 000 vrijwilligers vullen hun engagement in op hun eigen manier.

  • Er zijn de vrijwilligers en trekkers van onze verschillende netwerken, in Vlaanderen én Brussel. Zij geven hun netwerk vorm en nemen daarvoor één of meer taken voor hun rekening. Klein of groot engagement, allemaal doen ze dit vrijwillig. En besteden zij hun vrije tijd om andere vrouwen een fijn moment voor zichzelf te geven. Zij zijn een belangrijke en onmisbare schakel in de werking van Femma Wereldvrouwen.
  • Er zijn de vrijwillige reisbegeleiders van de Vrouwenreizen. In hun eigen vrije tijd bezorgen zij andere vrouwen een fijne, zorgeloze en onvergetelijke reiservaring, met een open blik op de wereld.
  • Er zijn de vrijwilligers van de maekersnetwerken van de Maekerij. Zij inspireren en verbinden de deelnemers en maken van de Maekerij een laagdrempelige, creatieve ontmoetingsplek in de stad (Leuven).
  • De vrijwilligers-lesgevers begeleiden workshops in netwerken die hen contacteren en delen hun expertise met de deelnemers. Van DIY tot culinair, van Japans borduren tot veerkracht.
  • De coaches van de Tijd voor Mij-werking bieden vrouwen in maatschappelijk kwetsbare posities een kostbaar goed: vrije tijd en me-time. Zij doen dat via workshops, van zelfzorg tot naaien. Femma Wereldvrouwen werkt daarvoor samen met organisaties die vrouwen in maatschappelijk kwetsbare posities bereiken.
  • De vrijwilligers van de Vrijwilligersraad zetten zich in om het vrijwilligersbeleid van onze organisatie vorm te geven. Zij denken mee over wat nodig is zodat lokale netwerken zich versterkt en onderling verbonden voelen.
  • De beleidsvrijwilligers (Algemene Vergadering, Raad van Bestuur) stellen hun kennis en expertise ter beschikking van onze organisatie en bepalen mee de richting die Femma Wereldvrouwen de komende jaren uitgaat.
  • Er zijn ook vrijwilligers actief in onze online netwerken. Ook zij werken mee aan het gevoel van verbondenheid en verbinding bij onze leden en mee-makers.  

Onbetaalde arbeid wordt in onze maatschappij nog altijd ondergewaardeerd, maar niet bij Femma Wereldvrouwen. Wij zijn al onze vrijwilligers, in al hun verschillende taken, functies en gedaanten, heel dankbaar voor wat zij voor hun groep of netwerk, en voor onze organisatie doen. Wij waarderen dit enorm, en laten de Week van de Vrijwilliger dan ook niet ongemerkt voorbijgaan.

Dank je wel, vrijwilliger!

Reageer