Bij dat soort mensen wil ik horen

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Vorig weekend zag ik dit prachtig gedicht van Toon Hermans passeren op mijn tijdslijn van Facebook.  Ik vond het passen bij Femma, bij onze duizenden geëngageerde vrijwilligers die zonnen aansteken en ons verwarmen.  Ik deelde het via de Facebookpagina van Femma en ondertussen zagen meer dan 14.000 mensen het, reageerden een paar honderd mensen…  De boodschap spreekt aan!  Meer dan ooit.

Bij dat soort mensen wil ik horen

Ze roepen van de daken
dat er liefde is
en wonder
als al die anderen schreeuwen:
alles heeft geen zin
dan blijven zij roepen:
neen, de wereld gaat niet onder
en zij zien in ieder einde
weer een nieuw begin

Ik wil niet mee stappen in het militair opbod:  liever gevulde brooddozen dan gevechtsvliegtuigen. 
Ik geloof dat een goeie sociale bescherming mogelijk is als we daar als hele samenleving rechtvaardig en solidair in investeren.
Ik weet dat we heel wat kunnen realiseren door aanpassingen in ons werken, onze mobiliteit, ons leven, …  om de wereld duurzamer te maken voor iedereen.
Ik ben er van overtuigd dat er mogelijkheden genoeg zijn om te zorgen voor elke vluchteling zonder die in kooien op te sluiten of te laten ronddobberen op de zee.
En dus ga ik voor een samenleving waarin ‘Het Hart’ het haalt boven harde beleidsmaatregelen die kwetsbare mensen treffen en de ongelijkheid alleen groter maakt, voor een samenleving waarin kinderen gekoesterd, beschermd en aanbeden worden.

Zij zijn een beetje clown,
eerst het hart
en dan het verstand
en ze schrijven met hun paraplu
i love you in het zand
omdat ze zo gigantisch
in het leven opgaan
en vallen
en vallen
en vallen
en OPSTAAN

Bij dát soort mensen wil ik horen

En daarom trek ik op zaterdag 7 juli naar Brussel voor de manifestatie Trump Not Welcome: Make PEACE great again!

Ga je mee?  Afspraak op zaterdag 7 juli om 15u aan het Noordstation in Brussel vlak voor de Exki, Simon Bolivarplein.

Reageer