Betoog jij mee voor degelijke pensioenen?

{$items.title}

Op woensdag 16 mei houden de vakbonden een nationale betoging voor goede pensioenen.

Goede pensioenen moeten je in staat stellen om:
• fatsoenlijk te wonen
• je te kunnen verzorgen
• je te voeden en te kleden
• hobby's en een sociaal leven te hebben
• ... te leven, niet om te overleven!

Helaas is dit voor veel gepensioneerden niet het geval. En helaas bouwen onze beleidsmakers de wettelijke pensioenen niet verder uit tot waardige pensioenen. Integendeel zelfs.

Femma eist waardige wettelijke pensioenen voor iedereen. Pensioenen die rekening houden met de onbetaalde arbeid die vele vrouwen en mannen verrichten. Pensioenen die rekening houden met de zwaarte van het betaalde werk dat vele vrouwen en mannen verrichten. Daarom stappen wij op woensdag 16 mei mee.

Betoog jij mee?  Vervoeg ons dan om 10u45 aan de Exki (aan de rechterkant van het plein onderaan de trappen aan het station Brussel-Noord). Om 11 uur start de manifestatie.

Reacties

Martine Van Der Hoeven schreef

Hallo,

Ik ga meebewogen, ik ga mee met onze groep Lbc ga jullie daar zeker tegenkomen.

Groetjes,

Martine

Jacobs Myriam schreef

Ik ben er niet...

Maar steun...

Een leefloon netto 1.500 € en wie nog wat wenst te betekenen in de maatschappij hoe dan ook de kans geven om 500 € onbelastbaar bij te verdienen.

Dit voor iedere Belgische Burger vanaf 65 jaar...

Weg met ongelijkheid, statuten, hoge - en lage pensioenen.

Iedere Belg gelijk voor de wet !!!!!

Nog veel werk aan de winkel....

Myriam

Nu in SWT statuut

Eigenlijk geen volwaardige keuze...na een loopbaan van 42 jaar...wordt je behandeld als Werkloze....geen woorden voor....

Erna Covemacker schreef

volledig akkoord met de hierboven geschreven reactie ik heb 40 jaar gewerkt, kan 35 volle jaren bewijzen en een gezin gerunt ondertussen. Ook Swt'er, dus ook volgens de staat werkloze, kan niet meer werken door rugproblemen( of vrijwilligerswerk doen)

matria vindevoghel schreef

Het is niet normaal dat in zo een rijk land het gemiddeld pensioen voor vrouwen nog geen 900 € is.De geschiedenis heeft al aangetoond dat alleen verzet iets kan veranderen in de steeds grotere ongelijkheid. De vrouwen zijn in deze kwestie wel echt de dupe . Want heel wat maatregelen gaan de ongelijkheid nog vergroten. Ik raad iedereen aan het boek van kim de witte te lezen . Er staat een gans hoofdstuk in over de gevolgen van de maatregelen voor vrouwen.

Reageer