Beleef je passie voor wol bij Femma Wereldvrouwen

{$items.title}

Meer dan 3.000 leden telt de Facebookgroep Femma Haakt Het al!  Stuk voor stuk vrouwen die een passie voor wol en haken met elkaar delen. Sinds de oprichting in coronatijd werd er gezamenlijk aan een zomersjaal, kleine zomerse gadgets, een wandtapijt én een sjaal naar aanleiding van Internationale Vrouwendag gehaakt.  En ook de leden delen hun inspiratie volop.  En er komen nog nieuwe projecten aan!

Die passie voor wol bij Femma Wereldvrouwen is niks nieuws, al jarenlang is er een traditie van haken en breien in vele groepen. Vroeger waren er meer langere cursussen, nu is het vaak een ontspannen ontmoeting waar elke deelnemer aan eigen projectjes werkt en iedereen elkaar bij staat met raad en daad. Zo ook bij Femma Beselare. Onlangs klonk de groep op de start van hun negende jaar creatieve ontmoeting in hun Naald&Draad Café.

Eigenlijk kan je zo’n Naald&Draad Café best vergelijken met de Facebookgroep. Maar het ‘echt’ samenkomen met een hapje en een drankje maakt het natuurlijk nog veel gezelliger. De leden van groep kennen elkaar ondertussen goed en de vrouwen delen meer dan de passie voor wol alleen. Het is een tweewekelijks vast moment voor zichzelf: even weg van werk en dagelijkse zorgen, bijpraten, nieuwe inspiratie opdoen, tips en tricks delen én genieten van zelf iets te maken. Regelmatig sluiten er nieuwe vrouwen aan. Ze laten zich dan ook zien op de plaatselijke kerstmarkt en verkopen zelfgemaakte projectjes. Met die opbrengst en de kleine bijdrage die deelnemers betalen worden er tijdschriften en boeken aangekocht. Die worden in overleg gekozen en zorgen dat er ondertussen een hele bibliotheek voor handen is.

Benieuwd of er zo’n fijne groep in jouw buurt is?  Word lid van de Facebookgroep en stel je vraag!
Zie je het zitten om zelf zo’n groepje op te richten?  Daar helpen we je graag bij!  Reageer onder de blog of neem contact op met een groepscoach uit jouw regio.

Reacties

linda devos schreef

Hoe kan ik lid worden en deelnemen aan sessie Kortrijk ?

Reageer