Alleenstaande mama strijdt tegen armoede en corona

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

© Unsplash / Markus Spiske

Sigrid Verhees getuigde op 3 april al op sociaal.net over haar uitdagingen als alleenstaande mama die nog tastbaarder werden door Corona. Vandaag blikt ze terug. 

“De eerste weken van de lockdown waren moeilijk. Zoeken naar een evenwicht thuis met de kinderen en mijn werk voor de universiteit waar ik studeer. En vooral omgaan met de toegenomen financiële druk.

Ondertussen gaan mijn kindjes sinds enkele weken naar de noodopvang zodat ik toch iets meer ruimte heb om me voor te bereiden op de examens. De kinderen stellen het goed, ze genieten van het sociale contact met leeftijdsgenootjes en het naar hartenlust buiten spelen. Ook mij doet het deugd iedere dag sociaal contact te hebben met een volwassene, ook al is dat maar een korte babbel bij het brengen of ophalen van de kindjes.

Ik weet niet of ik de achterstand in mijn studies nog zal kunnen inhalen maar ik geef de moed niet op. Ik voel me gesteund vanuit de universiteit. Ik kan er terecht met al mijn zorgen over mijn studies en ze bekijken hoe ze me kunnen helpen.

Financieel hebben we ons ondertussen ook aan de situatie aangepast. Het is heel krap maar de rekeningen worden tijdig betaald en de buikjes zijn gevuld. Dit is nu het belangrijkste! “ 

Lees de oorspronkelijke getuigenis van Sigrid op sociaal.net.  Toen sloot ze af met deze oproep:

Ja, jij ook, beste politici en beleidsmakers. Vergeet ons niet als je beschermende maatregelen opstelt om onze samenleving doorheen deze crisis te helpen.

Haar oproep blijft actueel.  Want bestaande ongelijkheden werden vaak groter afgelopen crisisperiode.  Vaak onzichtbaar, achter gesloten deuren.  Net daarom maken we dit mee zichtbaar.  Want alleenstaande ouders hebben ook recht op beschermende maatregelen.

 

Reacties

Natalia schreef

Ik ben allen geweest met mijn 3 kinderen sinds de 1ste dag... Werken voor mijn job smorgens en studeren laat voor de universiteit als zij aan slapen waren. De moelijkste, de gewoone leven, hoe kan ik boodschapen gaan doen allen met de 2 kleuters en een baby? Wie kan mij komen helpen? Geen hulp was voorzien voor die noodgevallen... de eerste weken online boodschappen was onmogelijk... Wij waren absoluut vergeten van de autoriteiten...

Reageer