7 redenen waarom je ons boek Make it! Blog it! Share it! moet lezen

Naai-, kook-, knutsel-, fotografie- en andere zelfmaakblogs zijn niet meer weg te denken uit het internetlandschap. En bloggen over je hobby of passie is helemaal niet zo moeilijk. Iedereen kan het leren en hoe langer je het doet, hoe makkelijker het wordt. Bovendien worden blogs ook steeds serieuzer genomen en zijn ze voor vele lezers een dagelijkse en onuitputtelijke bron van inspiratie.
Maar hoe start je zo’n zelfmaakblog? Welk platform kies je? Hoe maak je jezelf en je bezigheid boeiend voor lezers? Hoe voeg je foto’s en video’s toe? Hoe maak je een aantrekkelijke lay-out?
Wat zijn tags? Hoe vaak moet je updaten? Hoe krijg je meer volgers? Kan je een centje bijverdienen met je blog? Welke apps kunnen je helpen bij het bloggen? Hoe maak je online vrienden, gelijkgestemden waarmee je ook in real life een koffie kan gaan drinken? Dit werkboek, met de expertise van de Praktische School én tips van succesvolle creabloggers, geeft het antwoord. Een handige doe-gids die elke creatieveling zin zal geven om er zelf maar eens werk van te maken.

1. Je leert heel wat technieken voor creatieve bloggers en bloggers to-be
Aan de hand van 5 blogbasics leggen we je uit hoe je een blog opstart, hoe je een domeinnaam moet vastleggen, welke naam je moet kiezen voor je blog, hoe je je blog een mooi kleedje aantrekt enzovoort.

2. Creatieve content creëren is het allerbelangrijkste, dit boek leert je hoe
Hoe schrijf je de beste tutorial, welke blogposts doen het goed, hoe schrijf je voor internet en wat zijn de tien bloggeboden...in ons boekje kom je het allemaal te weten.

3. Zelf fotograferen kan je leren
Welke basics moet je in huis hebben, hoe maak je goede step-by-step foto's, hoe poseer je met een zelfgemaakt stuk en hoe bewerk je je foto's. We leggen het je allemaal haarfijn uit!

4. Wat mag wel en wat mag niet, we geven je een lesje in blogrecht
Mag je content van iemand anders zomaar overnemen? Welke foto's zijn rechtenvrij? En wanneer blog je 'legaal', make it blog it share it, geeft het antwoord!

5. Je komt terecht in creatief blogland!
Hoe maak je van online vriendinnen ook echte vriendinnen? Hoe moet je alles delen op Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram? Hoe scoor je hoger in Google? Interessant om te weten en allemaal uitgelegd in ons boek.

6. Je krijgt een kijkje achter de schermen van bekende bloggers
Altijd al willen weten hoe bekende bloggers het doen? In ons laatste hoofdstuk kom je het te weten!

7. Je krijgt een lijst van meer dan 100 bloggers waar je bloginspiratie kan gaan halen

Kan je nu echt niet meer wachten om het boek zelf in handen te hebben? Femmaleden kunnen het boek nu bestellen met korting in onze Femma-boetiek voor 15,95 euro!

Reacties

Reinhilde schreef

Hallo!

Een vraagje voor bloggers die reeds aan de slag zijn met dit boekje! Deze publicatie gaat voornamelijk over creatieve blogs. Is het boekje ook bruikbaar voor het delen van andere passies zoals literatuur of andere cultuurvormen?

Ruth schreef

Beste, we zijn een Belgische start-up en bieden een software aan om makkelijk en efficiënt een blog, digitaal magazine of news site mee te runnen. Onze software is gratis.

@Reinhilde, we focussen op personen met een passie die deze willen delen.

Meer info: smallteaser.com of ruth@smallteaser.com

Reageer