600 Femmavrouwen breien een hartverwarmende sjaal voor Internationale Vrouwendag

{$items.title}

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van de wereldwijde solidariteit van vrouwen. Ook Femma kijkt op deze symbolische dag verder dan de eigen grenzen. Dit jaar steunen we een project dat tienermoeders in Peru de kans geeft op een betere en hoopvolle toekomst.

600 Femmavrouwen maken een hartverwarmende sjaal

In aanloop naar Internationale Vrouwendag ontwikkelde Femma een handig breigarenpakket, in samenwerking met Bombyx. Een pakket kost 40,50 euro en bevat een dikke bol alpacagaren van 300 gram en de beschrijving om een leuke sjaal te maken.

De pakketen verkochten als zoete broodjes. Bijna 600 Femmavrouwen kochten en maakten zelf deze stijlvolle sjaal.

De tienermoeders in Ayacucho laten geen vrouwenhart onberoerd

Het kwaliteitsvolle alpacagaren werd aangeleverd door Bombyx. Zij ontwikkelen duurzame handwerkateliers in Peru.  Mensen in armoede krijgen daar een job met een correct loon. De focus ligt op kwalitatieve grondstoffen en authentieke ambachten.

De winst van deze handwerkateliers gaat naar sociale projecten: opvang van tienermoeders, ondersteuning van gevluchte en misbruikte kinderen… Zo worden deze moeders en kinderen geholpen bij hun sociale ontwikkeling. Ze worden zich bewust van hun eigen kracht.

Iedereen wint

Femmavrouwen hier steunen met hun creatieve hobby vrouwen aan de andere kant van de wereld. Bovendien krijgen ze er een prachtige sjaal bovenop. Het mooie aan dit product is dat het op verschillende niveaus bijdraagt aan het verbeteren van de situatie van vrouwen.

Een gedeelte van de aankoopsom gaat naar het project voor ondersteuning en begeleiding van de tienermoeders. Bovendien wordt het garen door de meisjes zelf op bolletjes gerold, waarvoor zij een inkomen krijgen. Een mooi project waarbij iedereen wint!

Nog enkele sjaals beschikbaar

Wil jij ook nog graag zo’n prachtige sjaal maken? We hebben nog enkele pakketten in voorraad. Bestel dus snel via de Femma-boetiek.

Andere acties op Internationale Vrouwendag

  • Naar aanleiding van de internationale vrouwendag zet de vrouwenbeweging in Vlaanderen en Brussel tal van initiatieven op. Femma doet mee. Lees meer
  • Femma steunt ook de Internationale Vrouwenstaking op 8 maart. Lees meer

Reageer