5 redenen om fan te worden van de De Kringwinkel

{$items.title}

De Kringwinkel is meer dan zomaar een tweedehandswinkel!  Milieu en sociale tewerkstelling staan centraal.  De Kringwinkels willen bijdragen aan een duurzame wereld, net als Femma!

5 redenen waarom wij fan zijn:

1. Sociale tewerkstelling

Alle artikelen in de winkel hebben een verhaal, de werknemers ook!
De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan 4 539 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.


2. Aandacht voor het milieu

De Kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. In 2014 zamelden we 55 miljoen spullen in, goed voor 66.000 ton CO2-besparing. Hiermee kan een gemiddelde auto 15.000 keer rond de aarde rijden. Ongeveer de helft hiervan wordt opnieuw verkocht in een van de 127 winkels, en wordt dus lokaal hergebruikt.

3. Betaalbaar

Voor bepaalde basisproducten houdt De Kringwinkel vast aan bepaalde basisprijzen, zodat iedereen, ook met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen. Ook huishoudtoestellen worden hersteld tot ze weer tip top zijn en jij ze voor een prikje op de kop kan tikken.

4. Gemakkelijk

De Kringwinkel werkt in twee richtingen. Heb je spullen nodig, dan ga je zelf een kijkje nemen in een winkel. Wil je van spullen af die nog een tweede leven kunnen krijgen? Dan kan je ze naar De Kringwinkel brengen, of komt De Kringwinkel die volledig gratis bij jou ophalen.
Als je wil dat de Kringwinkel spullen komt ophalen, bel je naar het gratis ophaalnummer: 070 222 002.

5. Origineel

Spullen uit de Kringwinkel hebben elk een eigen geschiedenis.  Soms is dat er (een beetje) aan te zien.  Maar dat is niet erg, dat maakt spulletjes uniek en origineel.  Want vaak zijn ze kwalitatiever dan spullen uit de winkel!

Geef eens een stukje van jezelf

Die orginele spulletjes zijn bovendien een bron van inspiratie als je zelf aan de slag wil om een cadeautje te maken!  Femma leent haar inspiratie in deze eindejaarsperiode voor 'Een stukje van mezelf'.
Je kan in heel wat Kringwinkels terecht voor een leuke workshop.  Femma verzorgt er de workshops 'originele kleerhanger' en 'tof speldenkopkussen'.  Deze workshops zijn gratis, enkel het materiaal koop je zelf aan in de winkel. 
Op de website vind je bovendien nog meer inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Meer info over het aanbod van de kringwinkel, waar je er eentje in je buurt vindt en hoe die precies werkt, vind je op De Kringwinkel. Het online aanbod van de Kringwinkel vind je op Uw Kringding.

Foto:  Roos Mestdagh

Ben jij al fan?

 

Reacties

Greet schreef

Ik was gisteren in de kringwinkel en maakte zo een superleuk speldenkussenkopje!

Reageer