10x leuke lentedingen die elk kind eens moet hebben gedaan

Als er iets is dat Femmaredacteur Lobke deze lente wil doen, dan is het herinneringen maken voor haar kinderen die hen vormen en die ze later keihard kunnen koesteren. Van kamperen in de living, bezoekjes brengen aan de bibliotheek tot wandelen tussen de bloesems. Doen jullie mee?

1. Houd een slaapfeestje in de living

Maart is misschien nog wat te koud om buiten in de tuin te kamperen, maar dat mag jullie niet tegenhouden om samen gezellig te kamperen in jullie woonkamer. Haal alle matrassen naar beneden en leg ze op de grond, kruip allemaal samen lekker onder de dekens, vertel nog urenlang de leukste verhaaltjes en maak ’s morgens ontbijt op bed voor elkaar. Wedden dat je kinderen dit nooit meer vergeten

2. Pluk een wilde bos veldbloemen

Bij bloemenpluktuin Milagrow mag je zelf bloemen plukken. Aangekomen op de weide staat er een wagentje klaar waar je snoeischaren en emmers kan vinden om te plukken en een prachtig boeket kan samenstellen. Ondertussen kan je vertellen over de bloemetjes en de bijtjes. Genoeg geplukt? Deel jullie plezier en geef een bos wilde veldbloemen aan iemand die het verdient.
www.bloemenplukweide.be

3. Ga samen vissen

Een ideale lente-activiteit lijkt ons! Koop een hengel en neem je kind mee naar een visvijver in de buurt of zoek naar de dichtstbijzijnde slot of gracht. Terwijl je wacht op jullie eerste vangst, geniet je van de quality time samen.

4. Breng een bezoekje aan het Hallerbos

De lente is een prachtige tijd in het Hallerbos. Eind april staan de wilde hyacinten in bloei en kleurt het bos helemaal blauw, een ideaal moment om samen met je kinderen te genieten van wat de lente allemaal te bieden heeft!
Hou zeker de bloeikalender in de gaten: www.hallerbos.be

5. Maak samen een bloesemwandeling

Binnenkort barst de bloesempracht weer los in Haspengauw. Geniet van een heerlijke wandeltocht langs een zee van bloeiende fruitbomen. Vanaf half april tot half mei bloeien de kersen-, pruimen-, peren- en appelbomen, kies het beste moment uit en volg de bloesems met de bloesemmeter in Sint-Truiden voordat je op stap gaat. Maar plan dit leuke uitstapje alvast in jullie agenda, want het is de moeite waard!

6. Logeer eens op het platteland

Kinderen weten vandaag niet meer waar de melk vandaag komt of hoe schapen geschoren worden, logeer daarom eens bij een echte boer en laat hen kennismaken met het boerenleven. Wedden dat ze dit fantastisch vinden?

7. Verkoop samen speelgoed op een rommelmarkt

Tijdens de lente houden we massaal grote schoonmaak in huis, dus moedig ook je kinderen aan om hun speelgoed op te ruimen. Speelgoed waar ze niet meer mee spelen, kunnen ze wel vaak nog verkopen op een rommelmarkt. Met de centjes die ze daar verdiend hebben, kunnen ze dan iets niets kopen wat ze heel graag willen hebben.

8. Ga zingend in een regenbui staan

Maartse buien, aprilse grillen. Tijdens de lente zal het zeker en vast nog wel eens regenen. Gelukkig is het dan niet meer zo koud en is het een leuk idee om eens zingend in de regen te gaan staan of dansen. Een herinnering om nooit meer te vergeten!

9. Maak jullie eigen pizza

Niets gezelliger dan samen te koken op vrijdagavond en zelf een pizza te maken om hem daarna samen voor televisie op te eten. Jeugdherinneringen all over! Wil je een gezond alternatief voor pizza? Dan kan ik jullie de pizza van bloemkooldeeg uit Pauline’s keuken aanraden!

10. Doe samen eens twee minuten niets

Je kinderen leren relaxen? Dat kan door niet altijd vanalles te willen doen, maar door samen echt eens twee minuten niets te doen om zo tot rust te komen. Een handig hulpmiddel hiervoor is deze website!

Dit artikel verscheen eerder op de blog van Lobke: leukewereld.be

Reacties

GInz schreef

Vooral die minuten niks doen lijkt me zalig !!!!

Reageer