10 nieuwe leden dankzij de gratis flyers in Femma Olen Sint-Jozef

{$items.title}

Femma Olen Sint-Jozef ging aan de slag met de gratis 500 flyers en konden zo 10 nieuwe leden verwelkomen. Benieuwd hoe ze dit deden?

Toen Femma vorig jaar de groepen de kans gaf om 500 gratis flyers te laten drukken, besliste men meteen om mee te doen. Wat ze zouden doen, wisten ze op dat moment nog niet.
Uiteindelijk kozen ze voor een succesrecept van vorig jaar. Toen zetten ze, in het kader van de borstkankeractie, een standje op aan de schoolpoort van de lagere school. Ouders en kinderen kregen gebak en drankjes en konden een vrije gift doen. Een succesformule zo bleek.

Gewapend met de 500 gratis flyers zetten de vrijwilligers terug een standje op aan de schoolpoort. Iedereen had iets gebakken. Er was warme koffie en chocolademelk. Een groot jaarprogramma hing aan de stand. En dan maar vrouwen aanspreken met een flyertje in de hand. Een gezellige ochtend die meteen 10 nieuwe leden opleverde.
Daarna sloten zich nog 18 nieuwe vrouwen aan dankzij het het nieuwe naaisalon, het haak- en breisalon en het wervende enthousiasme van de vrijwilligers. Femma Olen Sint-Jozef is ineens veel jonger geworden.

Wat hebben ze hieruit geleerd? We vroegen het aan Nicole Pluym, algemeen contactpersoon van Femma Olen Sint-Jozef.

Nicole: Onze actie heeft zeker effect gehad. Kijk maar naar het aantal nieuwe leden. Ze zijn heel enthousiast en komen regelmatig naar onze activiteiten. Het zou goed kunnen dat we in de toekomst nog zo’n actie ondernemen. Zonder de 500 gratis flyers hadden we de stap niet gezet. Maar we kunnen dit eigenlijk evengoed zonder de flyers.

Nicole, heb je nog een tip voor andere Femmagroepen?
Nicole: Probeer jonge vrouwen aan te spreken. En organiseer veel activiteiten. Dat is ons grootste succes. Wij organiseren meerdere activiteiten per week, zoals een brei- en haaksalon, een naaisalon, bloemschikken, fietsen, enzovoort. Om dit allemaal te bolwerken kunnen we rekenen op 22 kernleden en heel wat leden die af en toe een handje toesteken.

Heb je zelf ook een sterk verhaal? Laat het ons weten: mien.quartier@femma.be

Reageer