1 mei 2020 - Goud voor Zorg

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Vind jij ook dat betaalde en onbetaalde zorg meer aandacht verdient op de Dag van de Arbeid? Zet je mening kracht bij en verander je profielfoto op Facebook!

Het Coronavirus zet de schijnwerpers op het kloppend hart van onze samenleving: de Zorgarbeid. De onvermoeibare strijd en inzet van onze professionele zorgverleners in de frontlinie komt zo dicht op ons vel dat het ons ontroert en aanzet tot een dagelijks applaus. Tegelijk wordt het ons ook heel duidelijk dat het combineren van (thuis) werken, zorgen voor onze thuisblijvende kinderen en huishouden topsport is.

Vaak met uitputting tot gevolg.  

Als de Coronacrisis voorbij is, mogen we niet vergeten wat de immense impact is van mensen die zorgen voor anderen, of het nu betaald of onbetaald is. Door continue besparingen heen doen onze professionele zorgatleten onzichtbaar, ondergewaardeerd en onderbetaald werk. Ook in de gezinnen werken moeders en vaders zich dagelijks uit de naad om hun job en het zorgen voor naasten gecombineerd te krijgen.  Vooral hun betaalde arbeid wordt maatschappelijk en economisch erkend, niet hun zorgtaken. 

Wij vragen beleidsmakers om aandacht te hebben voor de zorgeconomie en de onbetaalde arbeid.

Mensen moeten voldoende tijd en middelen krijgen om op een kwaliteitsvolle manier voor anderen te kunnen zorgen. Zorgarbeid heeft geen marktprijs maar houdt wel de maatschappij draaiende. Wat zo tastbaar wordt tijdens de crisis mogen we nooit meer uit het oog verliezen. 

De Olympische vlam moet nog een jaartje wachten, maar onze vraag is brandend actueel: 

Geef Goud aan Zorg

Doe mee en verander je profielfoto om zo alle zorgers Goud te geven.

Ga hiervoor op Facebook naar je profielfoto, klik op 'Profielfoto bijwerken' en dan voor 'Kader toevoegen'.  Bij 'Kies je kader' kun je zoeken op 'Femma' of 'Goud voor zorg' en het beeld selecteren.

 

 

Onze concrete voorstellen voor het beleid

In ons rapport over evenwichtig en kwaliteitsvol combineren lees je meer over onze concrete voorstellen voor het beleid. Je vindt het op de website www.gerichtopevenwicht.be/rapport


 

Reacties

De Smet schreef

Waarom op 1 mei - dag van de arbeid maar ook de feestdag van socialiste partij/beweging.

Femma, voorheen KAV , is toch gegroeid uit de Christelijke

arbeidersbeweging, die hun feestdag hebben met RERUM NOVARUM (op 21 mei). Waarom deze dag niet uitkiezen,

of zijn we ons verleden en onze bron vergeten. Schande !

Ik ga niet meevieren met de Socialisten maar wel op

"Rerum Novarum" de dag van de Christelijke arbeidersbeweging.

Brenda Deny - communicatiemedewerker Femma schreef

Beste mevrouw,

Dank voor uw bericht en het delen van uw bedenkingen.

Femma heeft een honderdjarige geschiedenis waarin arbeid een belangrijke rode draad is. Vandaag in Coronatijden zijn onze standpunten rond zorgarbeid brandend actueel. Daarom vonden we de gekende 1 mei een geschikte datum om onze visie op zorgarbeid nog eens in de kijker te zetten. Mensen die voor elkaar zorgen in de frontlinie en thuis houden de samenleving draaiende en dat willen we liever vandaag dan morgen onder de aandacht brengen. Vandaag zijn de ogen van de wereld op de zorgers gericht. We spelen in op de actualiteit en het meest geschikte moment om onze boodschap met iedereen te delen. Dat doen we graag zonder in partijpolitieke hokjes te denken.

1 mei is tenslotte een feestdag van iedereen.

Reageer