Blog

Met Femma reizen op jouw maat

Met Femma reizen op jouw maat

De zomervakantie is voor de meesten van ons voorbij. Het opbergen van de koffers gaat  vaak met enige weemoed gepaard.  Tegelijk worden we al overspoeld door promoties voor ‘weekendjes weg’, herfst- en wintervakanties met sneeuw of zonvakanties voor als de zon hier niet meer schijnt. Ook Femma is er als de kippen bij om ons alvast te laten dromen over een volgende vakantie.  ‘Wat ons betreft het perfecte moment om je volgende reis te plannen’, lees ik in Femma magazine van september. En daarna volgt een mooi aanbod van prachtige bestemmingen: ver of dichtbij, fietsen, stappen of varen, geschiedenis of cultuur... Bij Femma vind je sowieso een reis op jouw maat. Het aanbod 2020 ligt klaar.

Lees het artikel

Of we nu willen of niet, we moeten samen leven

Of we nu willen of niet, we moeten samen leven

Ze zitten al gezellig met elkaar te babbelen in een zaaltje op de hoofdzetel van Femma in Brussel: R’Himo Assecoum en Greet De Ceukelaire, met wie ik een afspraak heb. Allebei zijn ze actief rond diverse vrouwengroepen bij Femma: R’Himo in Brussel en Greet in Aalst. Ze kennen mekaar niet goed, dus dit interview is niet enkel voor mij maar ook voor hen een kans om mekaar beter te leren kennen.

Lees het artikel

Mieke Ulens: toegewijde, progressieve en innemende gynaecologe

Mieke Ulens: toegewijde, progressieve en innemende gynaecologe

Veel Leuvense vrouwen, samen met andere vrouwen over de hele wereld, zullen zich dr. Mieke Ulens nog herinneren, de toegewijde, progressieve en innemende gynaecologe die zoveel kinderen op de wereld zette. ‘Een heel dorp’, antwoordde haar man, op de vraag hoeveel er dat waren. Zelf staat ze er niet op dat men haar als dokter aanspreekt, maar de odyssee die Mieke moest afleggen voor ‘dat papiertje’ dat de officiële erkenning als verloskundige betekende, rechtvaardigt naar mijn mening die titel dubbel en dik.

Lees het artikel