Blog

'De weg ligt open voor meer' van Aya Sabi

'De weg ligt open voor meer' van Aya Sabi

Aya Sabi is geboren in 1995 in Roermond, woont in Genk.  Ze schreef columns voor vrt.be,  Mo* en NT Gent Magazine.  In  2017, op haar 22-ste, schreef ze het boek ’Verkruimeld land’.  Vijf mystieke verhalen vertellen over leven in een land van uitersten.  
Het vertrekpunt van deze verhalen is steeds hetzelfde:  onrechtvaardigheid en contrast.

Lees het artikel

Het verhaal van Nicolientje.  Deel jij ook dat van jou?

Het verhaal van Nicolientje. Deel jij ook dat van jou?

In oktober 2020, wanneer Femma haar honderdste verjaardag viert, zullen we op deze website maar liefst 100 bijdragen van boeiende vrouwen verzameld staan. Honderd vrouwen delen elk op hun manier hun kijk op het leven, het vrouw-zijn, de vrouwenbeweging, wat hen beweegt en wat hen aan het denken zet.  Maar niet alleen deze verhalen maken de kracht van vrouwen zichtbaar.  Elk van ons heeft een eigen verhaal.  En ook die verhalen over levenservaringen, een terugblik op jaren bij Femma, een visie op de rol van de vrouwenbeweging, ...  dragen bij tot meer inzicht in de waarde van 100 jaar vrouwenbeweging.  Nicolientje doet het je voor.  Deel ook jij jouw verhaal?  Dat kan via deze pagina.

Lees het artikel

Hoe maken we van seizoensgebonden en lokaal eten de makkelijkste keuze voor jou?

Hoe maken we van seizoensgebonden en lokaal eten de makkelijkste keuze voor jou?

We hebben een missie. We willen graag alle Leuvenaars (En bij uitbreiding eigenlijk iedereen) het zo makkelijk mogelijk maken om te kiezen voor seizoensgebonden en lokaal eten. Op donderdag 25 oktober organiseren Femma en Ik ben meer dan mijn kassaticket een  atelier en gaan we aan de slag  concrete ideeën uit te werken. Oplossingen die starten bij onze buurtsupermarkt, het restaurant om de hoek, de lokale boer… en bij jou.

Lees het artikel