Blog

De Reistour is terug thuis

De Reistour is terug thuis

De ‘Reistour in je achtertuin’ zit erop! En het was een succes. De voorbije week konden we 180 dames een geweldige dag bezorgen. Wij zagen en kregen dankbare berichten van contente dames. Ze vonden het zo fijn om uit hun kot te komen, blij om op stap te gaan, om elkaar weer te ontmoeten, heel tevreden over de deskundige begeleiding en goede organisatie, … Iedereen genoot van de samenhorigheid, van elkaars verhalen en elkaars plannen ...

Lees het artikel

Het zal je zoon maar zijn

Het zal je zoon maar zijn

‘Het kolonialisme is niet meer van deze tijd’, zou je denken. Wel, ik zou dat durven te betwisten, want anno 2021 eigenen we ons nog steeds vrouwenlichamen toe zonder enige schroom of schaamte en prikken we er zelfs met enige trots onze veroveringsvlag op. Het vrouwelijk lichaam lijkt wel publiek goed: iedereen heeft er een mening over, en menigeen lijkt er aanspraak op te kunnen maken. De (grotendeels mannelijke) wetgevers in Texas die de abortuswetgeving aanscherpten, de gynaecoloog die na de bevalling met een knipoog aan de echtgenoot vraagt of hij ‘geen steekje bij moet zetten’, en de jongen die samen met zijn makkers een meisje verkracht en daar zelfs zo trots op is, dat hij de beelden filmt en online verspreidt.

Lees het artikel

Reistour in je achtertuin: inschrijven en wegwezen!

Reistour in je achtertuin: inschrijven en wegwezen!

Van een wandeling in de groene gordel rond Ieper op za 29 mei, een fietstocht in de omgeving van onze nationale luchthaven, een wandeling in het Arboretum en de prachtige Heide van Kalmthout, de Highlights van Kortrijk, een verkenning met gids in De Haan, … tot een wandeling in HIngene (Bornem) op zo 6 juni, … Onze reisbegeleidsters halen alles uit de kast om reislustige dames een prachtige dag te bezorgen, in de gezellige, persoonlijke sfeer van de Vrouwenreizen.

Lees het artikel