Blog

Chris hernieuwt haar Femmapas voor de 34ste keer.  En jij?

Chris hernieuwt haar Femmapas voor de 34ste keer. En jij?

Deze week kreeg ik de brief in de bus voor de hernieuwing van mijn Femmapas.  Ik betaal onmiddellijk.  Zo hernieuw ik m’n lidmaatschap bij de vrouwenbeweging voor de 34ste keer op rij. Ik aas niet op een geschenk voor trouw lidmaatschap. Wel vraag ik me bewust af:

Waarom sloot ik ooit aan bij deze organisatie?
Waarom blijf ik trouw lid? Waarom spreek ik andere vrouwen aan over Femma?

Lees het artikel

Ontdek met Femma Porto en omgeving

Ontdek met Femma Porto en omgeving

Porto is de op één na grootste stad van Portugal, maar het is nog niet zo toeristisch als je wellicht zou verwachten. De meeste toeristen trekken naar de hoofdstad Lissabon maar laten de noordelijke steden links liggen. Met Femma gaan wij op verkenning in het noorden van het land. Amper twee uur vliegen en je kunt volop genieten van de zuiderse sfeer! 5 goede redenen om Porto te bezoeken.

 

 

 

Lees het artikel

Aantal vrouwelijke verkozenen stijgt licht

Aantal vrouwelijke verkozenen stijgt licht

Het aantal vrouwelijke verkozenen in Vlaanderen is gestegen tot 38,10 procent. Bij de vorige lokale verkiezingen in 2012 bedroeg het cijfer 36,16 procent. Een lichte stijging die aantoont dat het maar langzaam vooruitgaat. Aan dit tempo duurt het tot het jaar 2054 vooraleer er evenveel vrouwelijke en mannelijke verkozenen zijn. Dit proces versnellen, vraagt extra maatregelen. Brussel toont de weg. 

Lees het artikel