Blog

Miet Smet: springen, durven en niet bang zijn om te mislukken!

Miet Smet: springen, durven en niet bang zijn om te mislukken!

“Met wie hebt u een afspraak? Miet Smet???… bent u zeker dat het hier is?”. Haar naam zegt de jonge bewakingsagent aan de ontvangstbalie duidelijk niks. Hij kan er misschien niks aan doen, hij is jong en op het Brusselse hoofdkwartier van de Europese Volkspartij waar we hebben afgesproken, komt veel volk. Maar toch. Deze vrouw heeft ruim jaar 45 jaar politiek achter de rug, wil ik hem zeggen, op Vlaams, Belgisch en Europees niveau, zij is staatssecretaris geweest, minister, senator, minister van staat, zij is ridder en grootofficier in de Leopoldsorde en heeft tal van andere onderscheidingen gekregen … die naam zou je moeten kennen! Maar ik zwijg en wacht braaf zoals me wordt gezegd in de inkomhal tot Miet Smet eraan komt en me meteen hartelijk begroet.

Lees het artikel

De prioriteiten van Nicolientje

De prioriteiten van Nicolientje

Op 26 mei moeten we gaan kiezen. Soms zou ik er de brui willen aan geven. Na wat ik gezien heb in eigen gemeente heb ik er geen zin meer in, maar dan denk ik aan al die moedige vrouwen die gevochten hebben voor ons stemrecht en ga ik zoals een gedwee schaap toch naar de slachtbank.
Ook Femma laat ons kiezen uit 7 voorstellen gericht op evenwicht.

Lees het artikel

Elke koningin heeft zijn kasteel

Elke koningin heeft zijn kasteel

Vind je de woorden ‘serendipiteit’ en ‘procrastinatie’ ook zo’n tongbrekers? Vraag je je ook af waarom mensen zo’n stadhuiswoorden gebruiken als het minder stijf, meer begrijpelijk en makkelijker kan? Eenvoudiger gezegd staat serendipiteit voor een niet-verwachte vondst doen of ‘zoeken naar een speld in een hooiberg en er uitrollen met een boerenmeid’, en procrastinatie voor iets telkens weer voor je uitschuiven of uitstelgedrag.

Lees het artikel

Waar wil jij naartoe in 2020?

Waar wil jij naartoe in 2020?

Femma Vrouwenreizen kijkt vooruit. Momenteel zijn wij druk in de weer met het programma voor 2020. De lijst met 25 bestemmingen is een pareltje! Femma Vrouwenreizen biedt een ruime keuze op alle vlakken, voor ieder wat wils, zeg maar. We gaan stappen, fietsen (en varen), gaan zin zoeken, genieten, cultuur en natuur ontdekken … Voor een paar dagen, een weekend of een langere periode … We blijven in eigen land en trekken naar onze buurlanden. Maar we zoeken het evengoed ver weg.

Lees het artikel