Blog

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Wij vrouwen zijn bezige bijen. We combineren dag in dag uit allerlei taken en zijn daarbij vooral voor anderen in de weer. Zelden vallen we stil,  tenzij na instructie van de yogaleraar, als ziekte bijv. een burn-out  ons velt of wanneer wij zelf of iemand uit onze omgeving iets ergs meemaakt. Dan vallen we stil, dan stopt de ratrace. En dan vragen we ons af: Waarom ik?  Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik? Waar steek ik m’n tijd en energie in? Waarom? Wat is de zin van m’n leven?

Lees het artikel

Wat zou liefde doen?

Wat zou liefde doen?

Anniek Gavriilakis, 39 jaar en directeur van Bond zonder Naam (BZN), mama van Marie-Catho (10) en Gabriel (6), liet zich in februari 2019 vrijwillig opsluiten in de gevangenis van Hasselt. “Ik ben nieuwsgierig en wou ter plekke gaan om te begrijpen hoe de leefwereld van gevangenen voelt,” vertelt Anniek. “Voorbij de woorden. Voorbij wat ‘men’ zegt.” Zelf gaan kijken en diep luisteren, werd haar dada. “Uit elke ontmoeting valt te leren. Ik denk dat het gezond is om uit je comfortzone te gaan, uit je eigen bubbel te komen. Het contact te durven aangaan, ook met buitenbeentjes die je (nog) niet kent.”

Lees het artikel

Over de superkrachten van vrijwilligers gesproken

Over de superkrachten van vrijwilligers gesproken

Elke vrijwilliger voegt tenminste één positieve noot toe aan het leven van een ander. Dat is nog heel voorzichtig uitgedrukt, want de impact van een vrijwilliger heeft zo’n gigantische reikwijdte dat het maar moeilijk te meten is. Myriam kon op voorhand ook niet voorzien wat ze teweeg zou brengen toen ze eindelijk komaf maakte met dat gekke ideetje in haar hoofd.

Lees het artikel