Tijd voor geluk!

Categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Een etentje bij kaarslicht, het zicht op zee, bruisende badparels, (klein)kinderen rond de tafel, een speelse puppy in het vizier, de zon op ons gezicht, een fietstochtje met vriendinnen, … We kennen allemaal wel de romantische beelden van ‘geluk’. De formule voor een gelukkig leven lijkt dan ook eenvoudig: zoveel mogelijk van deze fijne momenten beleven! Niet?

In de praktijk blijkt het plaatje van een gelukkig leven complexer. Geluk is meer dan een optelsom van plezier en genot. Ons verbonden voelen, de doornen trotseren, ons eigen plekje in het geheel vinden, verliezen en toch dankbaar zijn, ons van betekenis voelen, geloven in mysterie, écht gezien worden, vrede met jezelf sluiten, het zegenen van elkaar,…

Geluk volgen is sowieso een belevenis. Met een hoop struikelblokken onderweg. Want de was moet nog worden gedaan, de boodschappen gehaald en het huis heeft ook nog een beurt nodig. Als de zorg voor anderen geen voorrang krijgt, voelen we ons al gauw schuldig. Want verdienen we dat geluk wel écht? Moeten we ons niet eerst bewijzen? Zijn mooie liedjes sowieso niet gedoemd om te mislukken? Hebben we de boot niet al lang geleden gemist?

Tijdens deze workshop diepen we het begrip ‘geluk’ uit, onderzoeken we waar we als vrouw soms tegen aanlopen en hoe we nog bewuster voor ons geluk kunnen kiezen. Een paar vlotte oefeningen en algemene tips zetten ons op weg. Alle deelnemers krijgen ook een kleine attentie mee naar huis als geheugensteuntje: tijd voor geluk!

Bron foto: Shutterstock

Wanneer?

Sessie 1

5/11/2019 van 20:00 tot 22:00

Waar?

Dorpshuis
LEIBEEKSTRAAT 2, HOMBEEK

Door

Patricia Truyens

Groep

Hombeek

Heb je nog vragen?

Je kan ze rechtstreeks aan de vrijwilligers van deze groep stellen!