Leren neen zeggen

Categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen maakt het wel eens mee: iemand vraagt je iets en je zou het liefst neen zeggen, maar dat doe je niet. We willen vaak toch wel graag, in ieder geval een beetje, aardig gevonden worden … Maar neen zeggen tegen iemand heeft vaak een negatieve klank en hoort daarom nu eenmaal niet bij aardig zijn.
We vinden het ook heel belangrijk om anderen te helpen. Bovendien werkt het ook nog eens in omgekeerde richting: help jij mij, dan help ik jou; maar zeg jij neen tegen mij, dan zeg ik de volgende keer ook neen tegen jou.
Allemaal redenen waarom we het lastig vinden om neen te zeggen. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Het valt of staat met het creëren van helderheid, bewustwording en het aandurven om eigen keuzes te gaan maken.

Deze workshop heeft de bedoeling om inzicht te geven in de mechanismen achter the disease to please, de ziekte van het willen behagen. Je gaat dieper in op hoe je grenzen kan bepalen en duidelijk maken dat je iets niet wil doen. Meteen worden tips en tricks gegeven om diplomatisch neen te kunnen zeggen en op die manier bewust te kiezen voor jezelf.

 

Wanneer?

Sessie 1

20/11/2019 van 20:00 tot 22:00

Waar?

De Linde vzw
POTAARDESTRAAT 3, MEISE

Door

Patricia Truyens

Heb je nog vragen?

Je kan ze rechtstreeks aan de vrijwilligers van deze groep stellen!