OpenKern: wilsbeschikking: waardig levenseinde

Category: Acties

Voorafgaande zorgplanning wordt steeds belangrijker binnen onze gezondheidszorg. Steeds meer mensen denken zelf na over welke richting hun zorg moet uitgaan als ze het zelf niet meer kunnen zeggen. Toch is er nog veel onwetendheid over de mogelijke documenten die je kan invullen. Er bestaan in België vijf wilsverklaringen die men voorafgaand kan opstellen. Op deze manier kunnen artsen en zorgverleners later met de wil van de patiënt rekening houden, wanneer deze zich niet langer zelf kan uitdrukken. Een voorafgaande zorgplanning kan twijfels, conflicten en  schuldgevoelens vermijden bij familie en zorgverleners.
Magda Thyssen is LEIF-medewerker en geeft ons een uiteenzetting van de mogelijkheden die er zijn in  België in het kader van de huidige wetgeving. Daarnaast is er ruimte om dieper in te gaan op bestaande misverstanden en om vragen te stellen.
LEIF is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor  iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat.

When?

Session 1

3/11/2021 from 20:00 until 23:00

Where?

Hof ten Hemelrijk / De Schuur
KLOOSTERSTRAAT 7, OPWIJK

Group

Opwijk

Any questions?

{$msgMoreQuestionsForm|sprintf:/en/groep/opwijk}