Koken op drukke weekdagen met Koken voor elke dag

Category: Culinair

Driekwart van de Belgen laat bepaalde gerechten wekelijks terugkomen en een ongeveer een kwart heeft een vaste dag voor klassiekers zoals spaghetti en steak met frietjes. Toch zijn we niet allemaal tevreden met deze wekelijkse routine: meer dan de helft heeft nood aan variatie. We zoomen met deze workshop in op leuke variaties voor weekmenu’s.
Op een doordeweekse dag spenderen we voor het klaarmaken van een warme maaltijd gemiddeld 45 minuten in de keuken. Meer dan een kwart zou liever minder tijd spenderen aan het klaarmaken van de warme maaltijd. We dagen onszelf uit om een gezonde maaltijd te bereiden in weinig tijd.
Vorig jaar werden de nieuwe richtlijnen voor een gezonde voeding voorgesteld door de Hoge gezondheidsraad. Het Vlaams Instituut Gezond leven werkte een nieuwe voedingsdriehoek en die staat letterlijk op zijn kop. We staan even stil staan bij wat dit nieuwe model voor ons in petto heeft.
Uiteraard zetten we de theorie direct om in de praktijk en geven we tips mee hoe je een weekmenu opstelt en hoe je tijd kunt besparen met efficiënt gebruik van voedingsmiddelen en kooktips, volgens de richtlijnen van een gezonde voeding.

When?

Session 1

16/6/2020 from 13:30 until 16:30

Where?

De Zwaan
VLADSLOPLEIN 10, VLADSLO

By

Hilde Carlier

Group

Vladslo

Any questions?

{$msgMoreQuestionsForm|sprintf:/en/groep/vladslo}