Hoe draag je zorg voor personen met dementie?

Category: Tijd en Geluk

Dementie is een zeer ingrijpende ziekte en de zorg voor deze personen is een moeilijke opdracht. Duidelijke informatie en ondersteuning zijn daarbij van groot belang!

In Vlaanderen zijn er naar schatting 100 000 personen met een vorm van dementie, waarvan er 65% thuis verblijven. Met de stijgende levensverwachting zou dit tegen 2020 met 30% toenemen.

Dementies, zoals de ziekte van Alzheimer of de ziekte van Pick, zetten je leven op de kop. Jammer genoeg is de geneeskunde nog niet in staat om dit ziektesyndroom doeltreffend te behandelen. Het begeleiden en omkaderen van de persoon met dementie en zijn mantelzorgers verdient daarom onze volledige aandacht.

Mantelzorgers hebben effectief nood aan maatschappelijke waardering: begrip, begeleiding, ondersteuning in hun engagement en tussenkomst in de zorgkasten.
Zorgen voor anderen en tegelijk voor onszelf is niet zo vanzelfsprekend! Hoe zorgen we ervoor dat we voldoende adem overhouden om verder te gaan? Hoe gaan we om met onze eigen kwetsbaarheid?

Met ondersteuning van CM

When?

Session 1

20/10/2020 from 18:30 until 20:30

Where?

Gemeenschapscentrum
HOEKSTRAAT 1, OPGRIMBIE

By

Sylvia Walczak

Any questions?

{$msgMoreQuestionsForm|sprintf:/en/groep/maasmechelen-opgrimbie}