Handlettering, creatief en sierlijk met letters

Category: Creatief

Handlettering is de nieuwe trend

Overal om je heen zijn letters afgebeeld, leuke woorden en teksten op affiches, krijtborden, banners… maar ook als decoratie van een kalender, een bullet journal, een leuk labeltje of gepersonaliseerde wenskaart.
Op enthousiaste wijze leer je de verschillende soorten letters spotten om deze vervolgens uit te werken met diverse technieken van brushlettering en handlettering.

Sessie 1
Wie enkel wil proeven van deze nieuwe manier van schrijven en illustreren, en de basis wil leren, kan na een sessie al aardig wat mooie letters maken. Je leert de basisregels en past ze toe op verschillende letters,  schreefletters en schreefloze letters, lus- of schrijfletters, kapitalen en fantasieletters. Met een aantal handige tips en triks teken ook jij sierlijke letters, vlaggetjes en krullen. Je gebruikt hiervoor de beste materialen die wij voor jou verzamelden in een handig starterspakket voor 12,50€ /deelnemer. Na een enthousiaste schrijf- of beter gezegd tekensessie ga je naar huis met een 3-tal leuk versierde labeltjes en een hoofd vol fijne ideeën.

Sessie 2
Het smaakt beslist naar meer!
In een tweede sessie werk je op een zelfgemaakte achtergrond in ecoline. Je leert leuke composities maken met woorden uit verschillende letterfamilies. Met een aantal interessante tips leer je de kneepjes van het handletteren! Leuke banners maken, passende versieringen en  illustraties aanbrengen in je tekst lijken kinderspel.
Met behulp van een gelpen breng je desgewenst wat kleur in je werk. Resultaat, een in het oog springende quote als decoratie aan je muur of versiering van je lievelingsmap, een eye-catcher voor een kinderkamer of passende spreuk in je keuken. Kortom, je haalt alles uit je pen!

Sessie 3
Krijg je er niet genoeg van dan kan je in een derde sessie aan de slag met de brushpen! Een ecolinestift die eindigt op een penseel. Wat die in haar mars heeft…
Leer sierlijke brushletters maken en oefen tot je mooie woorden kan schrijven! Het maakt je teksten zoveel kleurrijker en vrolijker. Je leert je eigen trendy Bullet Journal maken, een leuk werkboek waar je met plezier alle to do’s en andere lijstjes in noteert!
Voortaan doe je ‘Meer met letters’!

Voor deze cursus baseren we ons op het interessante boek van Martine Boere. In haar ‘Studio Suikerzoet’ pent zij haar wildste ideeën neer.
Meer met letters door Martine Boere, 9789043919548, Kosmos Uitgevers, € 14,99

Veel schrijfplezier

When?

Session 1

21/11/2019 from 19:30 until 22:30

Where?

Olive
Zavelstraat 0, OTEGEM

By

Veerle Taelman

Group

Ingooigem

Any questions?

{$msgMoreQuestionsForm|sprintf:/en/groep/ingooigem}