Marokkaans koken bij Femma-Rekem

De dames van Femma-Rekem werd de gelegenheid geboden om kennis te maken met de Marokkaanse keuken. De Marokkaanse keuken ligt tussen de mediterrane keukens en de Afrikaanse keukens in. Belangrijke gerechten zijn couscous met tajineschotels, briouettes, de merguezworst en bastillas. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. De harira is de traditionele soep. Ook de Toearegthee (een soort muntthee) is beroemd.

Na grondige uitleg van lesgeefster Tily van Dyck werd de theorie omgezet in de praktijk en gingen de dames van Femma-Rekem aan de slag met een aantal typische Marokkaanse bereidingen.
Zoals intussen bekend, is de couscousmaaltijd een traditie waarvoor de hele familie samenkomt. Pastillas worden dan weer geserveerd bij speciale gelegenheden. Er werd ook geproefd van een pastilla met kip en amandelen, couscous en als dessert verschenen de rozijnenkoekjes op tafel.
Al bij al hebben dames met deze activiteit een ‘lekkere’ kijk gekregen op de Marokkaanse keuken.
Voor meer info kunt u steeds terecht via heleenvleugels@hotmail.com.
 

Reageer