Nieuws van onze groepen

Nieuwe Femma-groep

Welkom Funky Femma De Pinte

Sinds dit voorjaar is Funky Femma De Pinte officieel een nieuwe Femma-groep. Welkom! Vandaag telt het vrijwilligersteam van Funky Femma De Pinte 5 teamleden. Maar het verhaal begon al in 2015, met drie jonge mama’s, aan de eettafel bij één van hen thuis.

Sofie, Mieke en Elke. Alle drie inwijkelingen in De Pinte, op zoek naar hun “potgrond”, dixit Mieke.
Drie natuurlijke leiders (Sofie gebruikte al grappend het woord “herder”) die graag hun grenzen verleggen door dingen te organiseren. En, Femma zou voor hen het ideale excuus zijn om ook lekker zélf leuke dingen te doen.

Niet veel later vinden ze Griet en Tine om hun team te vervolledigen. En de rest is geschiedenis. Rode draad doorheen hun activiteiten is hun gemeenschappelijke interesse voor cultuur, lifestyle, dans en vrouw-zijn. Funky Femma organiseerde al swishing, burlesque dansen, citygolfen in Deinze, een  escape game in Gent, ging naar de Pabo en luisterde naar Ish Ait Hamou. En ze hebben nog hooopen inspiratie…

Funky Femma De Pinte is er voor die vrouwen die bij Femma eens even alles willen loslaten (de drukke job, de partner, de kindjes…). Gewoon, “effe vrouwen onder elkaar”. Voor funky vrouwen, vrouwen met pit, kortom voor vrouwen met ballen :-).

Meer weten over Funky Femma? Check vanaf 7 april Fien en Fran op You Tube voor meer info...

 

Lees het artikel

Uitwisselingsmoment Zingem

Een heuse "barcamp"

Op dinsdag 28 maart organiseert Femma Zingem een uitwisselingsmoment met vrijwilligers uit andere Femma-groepen, bij een lekker hapje en tapje. Het wordt een “barcamp”: wat houdt jou bezig in jouw vrijwilligerswerk bij Femma? Een verhaal waar je fier op bent, een vraag waar je mee zit… We lijsten de avond zelf alle mogelijke uitwisselingstopics op, maken daaruit een top 3. En dan… uitwisselen en leren van elkaar!

Praktische info

  • 28 maart 2017, onthaal vanaf 19u45 – start om 20u
  • Volkskring – huize Bavo, Dorpsstraat 31, 9750 Zingem
  • inschrijven vóór 23 maart bij Véronique Vanderplaetsen via peter.diegenant@gmail.com 
  • graag jouw uitwisselingstopics bezorgen aan  sofie.verspeeten@femma.be

Noot: zin in een uitwisselingsmoment in jouw eigen regio? Vraag het aan jouw groepsbegeleidster.

Lees het artikel