Kabeljauw met venkel en tomaat

Kabeljauw met venkel en tomaat

Ingrediënten

Voor 4 personen
1 ui
600 g venkel
4 tomaten
250 g champignons
1 eetlepel olie
800 g kabeljauw
1 dl droge witte wijn
peper
bonenkruid
1 limoen

Bereiding

  1. Pel de ui en hak hem fijn. Maak de venkel schoon en snijd hem in grove stukken.
  2. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken. Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  3. Bestrijk een ovenschotel met olie, verdeel de ui over de bodem en leg er de kabeljauw op.
  4. Leg de groenten rond de vis en giet er de wijn over. Kruid met peper en bonenkruid. Leg op ieder stuk vis een plakje limoen.
  5. Plaats de schotel gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  6. Serveer met spinaziepuree.

Bron
Vis, lekker en licht, uitgave van Praktische School, 232 blz., 19 euro. Koop het boek in de Femma boetiek.

VIS

Reageer