Vakantierecepten 2

Wat ook de reden mag zijn om de keuken in te duiken. Deze gerechtjes  zijn zonnig en lekker en lukken je vast en zeker.

Frittata met courgettes


1 courgette, gehalveerd en in schijfjes gesneden – olijfolie – 4 eieren – 125 g ricotta – 50 g geraspte parmezaanse kaas – 2 salieblaadjes, in reepjes gesneden – zwarte peper

 

  1. Stoom de courgette beetgaar, schrik onder koud water. Laat de courgette uitelekken.
  2. Meng de eieren met de ricotta, salie en de helft van de parmezaanse kaas.
  3. Breng op smaak met peper en voeg de uitgelekte courgette toe.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan.
  5. Giet er het eiermengsel in en bak de frittata ongeveer in 10 minuten op een zacht vuurtje. Zet d epan als de bovenkant begin te stollen even onder de ovengrill.
  6. Serveer de punten gesneden, samen met foccacia en pesto.

Aardappel-chorizotortilla


½ kg aardappelen in dunne schijfjes gesneden – ¼ pikante chorizoworst in dunnen sneetjes gesneden – 8 eieren – olijfolie – zwarte peper

 

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en bak er de aardappelschijfjes in zacht en lichtbruin. Schep er regelmatig door. Bestrooi ze met peper, haal ze uit de pan en laat uitlekken.
  2. Bak de chorizo licht krokant en haal uit depan.
  3. Klop de eieren los. Schep de aardappelen en de chorizo erdoor.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en giet er het eimengsel in. Laat op een zacht vuurtje garen. Keer om en bak de 2de kant.
  5. Snijd in stukken en dien onmiddellijk op.

Uit Mediterraan koken  - Tine Bral

Reacties

Michèle De Vel schreef

En wat met de andere helft van de parmezan? Er over strooien zeker :-)

Reageer