Breng Femma op smaak met je eigen kookverhaal

Femma is op zoek naar memorabele kookavonturen. Naar verhalen waarin koken centraal staat en waar je zelf of een van je naasten een hoofdrol in speelt. Want koken is meer dan het bereiden van een maaltijd, koken is poëzie.

Is er een gerecht waar je met een lach of een traan aan terugdenkt?
Hebben je kookkunsten ooit iemands hart verwarmd? Of je in verlegenheid gebracht?
Wat gebeurde er toen je voor de eerste keer achter de kookpotten stond?
Welk recept roept bij jou steeds dezelfde anekdote op?
Vertel het ons!

Doe mee…

Schrijf in enkele lijnen (max. één A4) je verhaal en mail het voor 30 augustus 2017 naar mijnkookverhaal@femma.be. Of stuur het per brief naar Mijn kookverhaal, p/a Femma, Urbain Britsierslaan 5 in 1030 Brussel. En als het kan: bezorg ons een leuke foto die je verhaal illustreert. Vergeet ook niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

… en maak kans op ‘Koken voor elke dag’

De 10 beste verhalen verschijnen in Femma Magazine en op onze blog. Deze 10
auteurs ontvangen een gratis exemplaar van onze nagelnieuwe versie van ‘Koken voor elke
dag’
.

Reacties

cavynt rita schreef

We gingen eens diepvries croissant bakken in onze oven , maar bij thuiskomst deden we onze diepvries zak open en het waren denappeltjes (krokketjes) , dat was niet zo leuk met gasten die op bezoek kwamen voor hun ontbijt geen croissants .

Marie-Jeanne D'hont schreef

Toen ik pas gehuwd was en de fase van aangebrande aardappelen juist voorbij, wou ik witloofrolletjes in kaassaus maken omdat een Zweedse zakenrelatie van mijn man kwam eten. Maar geen flauw idee hoe ik kaassaus moest maken !...

Dus maar vache-qui-rit kaas gesmolten in melk en dat goed gekruid. En raar maar waar, die Zweed heeft gesmuld en wij ook, want ik wist niet beter.

ludwina schreef

rita en marie-jeanne het doet deugd dat een mens nog eens kan lachen met simpele dingen . Het moet niet altijd een onnozele mop zijn waar iedereen geforceerd om lacht ; echt bedankt

conny van ruyssevelt schreef

toen ik voor de eerste keer , voor mijn man, wou koken, wist ik niet wat eerst doen, 4 potjes op dat kookvuur, en k wist niet wat eerst doen, de petatjes aan laten branden, de saus laten overkoken, die wortelen die bijna uit die pot sprongen, en worstjes die openspatten, !! Je kan je voorstellen welk groot succes dat was !! nu kan ik er om lachen , maar toen ,was dit slechter als een examen afleggen ...

Reageer