Slow food in Koken voor elke dag

Categorie: Culinair

Geniet van authentieke lekkernijen die onze keuken rijk is
De titel laat vermoeden dat het vooral gaat om langzaam koken, maar niets is minder waar. Wat is het dan wel? Slow Food is net het tegenovergestelde van fastfood. In plaats van massaproductie  en snelle consumptie gaat het hier om het genieten van alle authentieke lekkernijen die onze keuken rijk is. De wieg van de Slow Food beweging staat in Bra, Noord Italië. Hun doel is streekproducten en streekgebonden kookwijzen promoten. Lokaal geproduceerd voedsel en duurzame kwaliteitsvoeding  staan centraal. Een lekkere en gevarieerde keuken begint immers met schitterende producten en daar hebben we in ons land geen gebrek aan, denk maar aan onze groenten: asperges, witloof en spruitjes, maar ook aan onze kazen en bieren. Ze worden verwerkt in de keuken en smaken uitstekend bij verfijnde gerechten. Met al die verfijnde producten hebben we niet veel nodig om een typisch streekgerecht op tafel te brengen: Vlaamse stoverij, Gentse waterzooi, tomaat met grijze garnalen, witloofrolletjes met ham en kaassaus, fazant op Brabantse wijze, konijn met bier, Mechelse koekoek, Asperges op z’n Vlaams, … En  zo past onze  herwerkte Koken voor elke dag ook in de Slow Food filosofie. In de workshop of cursus  geven we de keuken van eigen bodem een fijne plek en verwerken we producten van eigen bodem in toffe gerechten.

Zin om thuis zelf aan de slag te gaan?

Bij deze activiteit hoort het vernieuwde kookboek ‘Koken voor elke dag’. Je kunt het boek aankopen tijdens de activiteit of bestellen via de Boetiek op www.femma.be.

Wanneer?

Sessie 1

15/11/2017 van 19:30 tot 22:30

Waar?

Centrum St.-Paulus
FONTEINESTRAAT 21, TIELT

Door

Sabien Hiroux

Heb je nog vragen?

Je kan ze rechtstreeks aan de vrijwilligers van deze groep stellen!