Fusion koken in Koken voor elke dag

Categorie: Culinair

Een combinatie van stijlen uit verschillende keukens
Fusion klinkt misschien als een ingewikkelde keuken, maar eigenlijk is het niets meer dan het combineren van stijlen uit verschillende keukens. De fusiontrend is ontstaan uit een mengeling van wereldsmaken en kooktechnieken. Ingrediënten, kruiden, specerijen, kooktechnieken en tradities uit ten minste twee keukens worden samengebracht om zo een nieuw gerecht te creëren. De gerechten ontstaan vaak door meegenomen recepten van migranten, die ze introduceren in hun nieuwe thuisland. Ze worden al dan niet geleidelijk aangepast aan de smaakvoorkeuren van het nieuwe woonland. Maar ook de invloed van vakantiegerechten die tot experimenten leiden, kunnen een mooie versmelting geven van Oost en West, Noord en Zuid. In de workshop of cursus kijken we met dit thema over onze grenzen en mixen we wereldsmaken, kooktechnieken, ingrediënten en gerechten uit verschillende keukens. Wat dacht je van spinazie met haloumi of Thaise lenterolletjes met groentjes van bij ons?

Zin om zelf eens uit te proberen?

Bij deze activiteit hoort het vernieuwde kookboek ‘Koken voor elke dag’. Je kunt het boek aankopen tijdens de activiteit of bestellen via de Boetiek op www.femma.be.

Wanneer?

Sessie 1

6/11/2017 van 19:30 tot 22:30

Sessie 2

20/11/2017 van 19:30 tot 22:30

Waar?

OC Kleinveld
POPULIERENLAAN 30, REKEM

Door

Gert Vanroy

Groep

Rekem

Heb je nog vragen?

Je kan ze rechtstreeks aan de vrijwilligers van deze groep stellen!